Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 187
 İndirme 74
Ergenlerde İnternet Kullanım Süresinin Psikolojik Etkileri
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ergenlik dönemindeki günlük internet kullanım sürelerinin, onların depresyon, sosyal fobi, yalnızlık ve internet bağımlılık düzeyleri üzerine olan etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntemler: İstanbulda öğrenim görmekte olan 300 lise öğrencisi internet kullanım süresi ile depresyon, sosyal fobi, yalnızlık ve internet bağımlılık düzeyi arasındaki ilişkinin araştırılması amacı ile çalışmaya dahil edilmiştir. Çalışmada Beck Depresyon Ölçeği, Liebowitz Sosyal Kaygı Ölçeği, Young İnternet Bağımlılığı Ölçeği ve Ucla Yalnızlık Ölçeği uygulanmıştır. Bulgular: Araştırma sonuçlarına göre ergenlerin internet kullanım süreleri ile onların depresyon, sosyal fobi, yalnızlık ve internet bağımlılık düzeyleri arasında pozitif yönde ilişki olduğu saptanmıştır. Ergenlerin internet kullanım süresi arttıkça bu durumları yaşama düzeyleri de artış göstermektedir. Tartışma: Bu konu ile ilgili çalışmalar bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte internet kullanımına karşı gelişen bağımlılık dolayısıyla önem kazanmaktadır. Birçok farklı sebeple çocuk ve ergenlerin internet kullanımı artış göstermektedir. Ergenlerde internet kullanımının psikolojik etkilerinin daha geniş ve farklı grupları da içerecek şekilde incelenmesinin, internetin olumsuz etkilerinin önlenmesinde önemli olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini