Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 76
 İndirme 17
İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya'nın Türkiye Üzerinden Irak'a Askeri Sevkiyat Gerçekleştirme Tasarısı
2020
Dergi:  
Asia Minor Studies
Yazar:  
Özet:

Türkiye İkinci Dünya Savaşı’nın başında İngiltere ve Fransa ile ittifak antlaşması imzalayarak savaştaki siyasi ve olası askeri pozisyonunu ilan etmiş olmasına rağmen, ekonomiyi dış politikanın önemli bir aracı olarak gören Nazilerin Almanya’da iktidara gelmesinden itibaren Almanya’nın Türk dış ticaretinde oldukça önemli bir paya sahip olması ve askeri başarıları, Türkiye’nin bu ülke ile olan ilişkilerini yapıcı bir şekilde yürütmesini zorunlu kılıyordu. Irak’ta iktidarda olan Mihver yanlısı Raşid El Geylani hükümetini İngiliz müdahalesine karşı güçlendirmek isteyen Almanya 1941 yılının Mayıs ayında Türk toprakları üzerinden Irak’a askeri malzeme göndermek için Türkiye’den izin talep etti. Bu talep çerçevesinde, Türkiye ile Almanya arasında askeri malzemelerin Irak’a gönderilmesiyle ilgili gizli bir maddeyi içeren bir saldırmazlık antlaşması imzalanacaktı. Türkiye, İngiltere ile olan ittifakı dolayısıyla bu teklifi kabul etmeye yanaşmadı. Ancak sevkiyatla ilgili müzakerelerin uzaması neticesinde İngiltere Irak’ta kontrolü sağladı ve böylece Türk-Alman Saldırmazlık Antlaşmasının imzalanmasında herhangi bir engel kalmadı.

Anahtar Kelimeler:

Germany's Plan To Carry Out Military Ships To Iraq Over Turkey During World War Ii
2020
Yazar:  
Özet:

Although Turkey has declared its political and possible military position in the war by signing an alliance treaty with Britain and France at the beginning of the Second World War, since the Nazis saw the economy as an important instrument of foreign policy in Germany, Germany had a very important role in Turkish foreign trade and its military successes made it compulsory for Turkey to construct its relations with this country in a constructive way. In May 1941, Germany, which wanted to strengthen the government against the British intervention, requested permission from Turkey to send military equipment to Iraq through Turkish territory. In the framework of this request, a non-aggression treaty between Turkey and Germany would be signed which contains a secret article concerning the shipping of military equipment to Iraq. Turkey did not accept this proposal due to its alliance with Britain. However, as a result of the extension of the shipping negotiations, Britain provided control over Iraq and therefore there was no obstacle to the signing of the Turkish-German Non-Invasion Agreement.

Anahtar Kelimeler:

Proposal Of Germany On Sending Military Materials To Iraq By Way Of Turkey In World War Two
2020
Yazar:  
Özet:

Although Turkey declared her political and potential military position at the begining of World War II by signing an Alliance treaty with Britain and France, German military achievements and Germany’s significant share in Turkish foreign trade, since Nazi rule which perceived economy as an important instrument for foreign policy, necessitated Turkey to maintain diplomatic relations with this country constructively. Germany, who wanted to strengthen pro-axis Rashid Al-Gailani Government against British operation, demanded from Turkey to permit sending military materials to Iraq by the way of Turkish lands, in May of 1941. In the framework of this demand, a nonaggression pact which included secret clause on sending military materials to Iraq, would be signed between Turkey and Germany. Due to its alliance with Britain, Turkey did not approach to accept this proposal. But as a result of string out of negotiations on sending materials, Britain gained military control in Iraq, and thus there did not remain any obstacle on signing Turkish-German Non-Aggression Treaty.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asia Minor Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 198
Atıf : 347
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini