Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 74
 İndirme 40
Öğrenme Güçlüğü Gösteren Çocukların Yazma Sürecinde Gösterdiği Özellikler
2009
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğrenme güçlüğü olan çocukların yazılı anlatımlarında genellikle hatalar vardır. Bu hatalar bu öğrencilerin yazma sürecinde yaşadıkları güçlüklerden kaynaklanmaktadır. Yazma süreci, “yazma öncesi hazırlıklar”, “yazma ya da taslak hazırlama”, “gözden geçirme”, “düzeltme” ve basım ve okuyucu kitlesiyle paylaşma” olmak üzere beş aşamadan oluşmaktadır. Öğrenme güçlüğü olan öğrenciler bu süreci her aşamasında çeşitli zorluklar yaşamaktadırlar. Yazma öncesi aşama, yazma sürecinin belki de en çok ihmal edilen aşamasıdır. Yazma öncesi hazırlıklar aşamasında yazarın konusunu seçmesi, yazma amacını, okuyucu kitlesini ve yazı türünü belirlemesi, bilgi ve/veya düşünceleri toplayıp düzenlemesi gerekmektedir. Yazma sürecinin ikinci aşamasında yazar düşüncelerini kağıt üzerine kaydeder. Bu aşamadaki etkinlikler; kaba taslağın yazılması, başlangıç cümlelerinin yazılması ve içeriğin vurgulanması’dır. Gözden geçirme bir çok kere tekrarlanabilir ve bu tekrarlanmalarda yazının farklı boyutları ile ilgili düzeltmeler yapılabilir. Gözden geçirme aşamasındaki etkinlikler, taslağın yeniden okunması, taslağın bir grupla paylaşılması, gruptan alınan geribildirimlere dayanarak yazılı anlatımın gözden geçirilmesinden oluşur. Düzeltme, yazının bölümlerini son hali için hazırlamaktır. Bu aşamaya kadar birincil odak öğrencinin yazısının içeriği idi. Bundan sonra ise odak mekaniklere çevrilir ve öğrenci yazım ve noktalama hatalarını düzelterek çalışmasını süsler. Yazma sürecinin final aşamasında öğrenciler yazılarını yayımlar ve uygun bir okuyucu kitlesiyle paylaşırlar.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 3.414
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini