Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 94
 İndirme 50
10-14 Yaş Arası Kadın Voleybolcularda 6 Haftalık Pliometrik Antrenmanın Bazı Seçilmiş Motorik Özelliklere Etkisi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, pliometrik antrenmanın 10-14 yaş arası kadın voleybolcularda; durarak uzun atlama, dikey sıçrama, 30 saniye mekik, 30 saniye şınav, 30 metre sprint, el kavrama kuvveti, bacak (sırt) kuvveti ve esneklik ölçümü gibi motorik özelliklere etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmaya Türkiye’de (Elazığ ili) düzenli olarak voleybol branşında spor yapan toplam 36 ortaokul öğrencisi katılmıştır. Katılımcılar gönüllülük esasına uygun şekilde araştırmaya dahil edilmiştir. Bu örneklem grubundaki 36 öğrencinin ortalama kiloları 52.067±11.574 kg, boy uzunlukları 157.11±9.164 cm, yaşları ise 13.06 ±1.162 belirlenmiştir. Bu sporculara düzenli voleybol antrenmanlarının dışında 6 hafta boyunca haftada 3 kez pliometrik antrenman programı uygulanmıştır. Verilerin analizi için normallik testi yapıldıktan sonra Paired Samples t testi kullanılmıştır. Araştırmanın sonunda, durarak uzun atlama, dikey sıçrama, 30 saniye mekik, 30 saniye şınav, 30 metre sprint, el kavrama kuvveti(sağ) ve esneklik değerlerinde anlamlı bir farklılık oluştuğu görülmüştür (p<0.05). Pliometrik antrenmanın voleybolcularda bazı motorik özellikleri geliştirdiği, el kavrama (sol) ve bacak (sırt) kuvvetlerini etkilemediği belirlenmiştir. Bu sonuçlar çerçevesinde, sporcular, antrenörler ve spor yöneticileri pliometrik antrenman programlarını voleybol antrenman programlarına dahil ederek voleybol sporcularının gelişimlerine katkıda bulanabileceği öne sürülmüştür. Ayrıca, gelecekti araştırmaların araştırma evrenini ve örneklemini daha geniş ve çeşitli açılardan oluştup, inceleyerek ve plyometric anterman programlarının etkisini diğer spor branşlarının sporcuları açısından değerledirerek bu konudaki literatüre katkıda bulunacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of 6 Week Pliometric Training On Some Selected Motoric Features In Women's Volleyballers Between 10-14 Years
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the effect of pliometric training on motor properties such as standing long jumping, vertical jumping, 30 seconds kicking, 30 seconds sprinting, 30 meters sprinting, hand capability, leg (back) strength and flexibility measurement. The study included a total of 36 high school students in Turkey (Elazığ) who regularly performed sports in the volley industry. Participants were involved in the research in accordance with the principle of volunteering. The average weight of the 36 students in this sample group was 52.067±11.574 kg, the length of 157.11±9.164 cm, and the age of 13.06±1.162. These athletes, in addition to regular volleyball exercises, have been applied a plyometric training program three times a week for 6 weeks. After the normality test was performed for data analysis, the Paired Samples t test was used. At the end of the study, a significant difference was found in standing long jumping, vertical jumping, 30 seconds snoring, 30 seconds sprinting, 30 meters sprinting, hand-shaking strength (right) and flexibility values (p<0.05). Pliometric training has been determined to develop some motor characteristics in volleyballers, it has not affected the strengths of the arm (left) and leg (back). In the context of these findings, athletes, coaches and sports managers have been suggested that they can contribute to the development of volley athletes by incorporating their pliometric training programs into volley training programs. Furthermore, it is believed that the future research will contribute to the literature on this subject by studying and evaluating the effects of plyometric anterman programs from the point of view of the athletes of other sports branches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini