Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 18
II. ABDÜLHAMİT’İN MÜLKİYETİ FİLİSTİN’DE OSMANLI ÇİFTLİKLERİ
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Filistin’de Sultan II. Abdülhamit’in, kendi döneminde (1878-1909) mülk edindiği, “Çiftlik” adı başta olmak üzere “Sultâniye”, “Hamîdiye” ve “Seniyye” gibi çeşitli isimlerle anılan ve halen büyük bir kesimce “Çiftlik” şeklinde bilinmekte olan toprakları incelemektedir. Konumuz üç bölüm üzerinden sunulmaya çalışılmıştır: Birinci Bölüm: Bu bölüm, bahsedilen mülkiyetin kuruluş sebepleri ve mülkiyet biçimlerini ele almasına ek olarak Tanzimat Dönemi sonrası Osmanlı Devleti’nin uyguladığı ilca sistemi ve imar politikaları hakkında bilgi verir. Ayrıca bu bölümde yabancıların nüfuz hareketine karşı devletin gösterdiği direnç incelenmektedir. İkinci Bölüm: Bu bölüm, ilgili mülkiyetin hacmini ele almakta ve Filistin’in çeşitli bölgelerinde ne ölçüde yaygınlık kazandığını özel biçimde incelemektedir. Filistin’de Sultan’ın edindiği mülkiyetler masaya yatırılırken bu bağlamda sözü edilen olgunun sıklıkla görüldüğü Ağvar bölgesi, Tel Arad arazileri, Zerka Nehri Vadisi ve Gazze çevresi çalışmamızda önemli bir yer tutmaktadır. Üçüncü Bölüm: Çalışmamızın bu kesitinde ise Sultan’ın tahttan indirilmesinden sonra çiftlik topraklarında yaşanan değişimler incelenmektedir. Sözü edilen mülklerin Osmanlı Devleti’nin hazinesine iadesi ve başta Yahudi devleti kurmayı amaçlayan derneklerle ilişkili şirketler olmak üzere yabancıların Filistin’e nüfuz etme çabaları anlatılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.579
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)