Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 263
 İndirme 73
 Sesli Dinleme 2
Merkez Bankasının Rezerv Opsiyon Mekanizması (rom) Uygulamaları, Para ve Döviz Kuru Karşısında Etkinliği
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

TCMB’nin 2010 yılından itibaren kullanmaya başladığı Rezerv Opsiyon Mekanizması; bankaların Merkez Bankası’nda tutmak zorunda oldukları Türk Lirası zorunlu karşılıklarının belirli bir yüzdesini döviz cinsinden veya altın olarak kullanmalarına imkân veren bir uygulamadır. Böylece bankalar Türk Lirası zorunlu karşılıklarında esneklik kazanmakta ve döviz rezervlerini de artırmaktadırlar. Para ve döviz piyasalarında otomatik dengeleyici olarak çalışması düşünülen Rezerv Opsiyon Mekanizması (ROM), Merkez Bankası’na da yurt içi piyasalardaki döviz kuru oynaklıklarını kontrol edebilme imkânı vermektedir. Rezerv Opsiyon Mekanizması aynı zamanda içe veya dışa dönük sermaye akımlarının piyasalardaki döviz kuru oynaklıklarını ve faiz oranlarını kontrol etme gücüne sahip olduğu düşünülmektedir. Bu çalışmada TCMB’nin 2010’dan beri uygulamakta olduğu Rezerv Opsiyon Mekanizmasının, Türkiye Ekonomisindeki para, döviz kuru ve faiz oranları üzerindeki etkisi tartışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Central Bank's Reserve Option Mechanism (rom) Applications, Effects Against Money and Currency Dry
2019
Yazar:  
Özet:

The Reserve Option Mechanism, which TCMB has started to use since 2010, is an application that allows banks to use a certain percentage of the Turkish Lira obligatory remunerations they have to hold in the Central Bank as currency or gold. Thus, the banks gain flexibility in the obligatory turnover of the Turkish Lira and also increase their currency reserves. The Reserve Option Mechanism (ROM), which is considered to work as an automatic balancer in the currency and exchange markets, allows the Central Bank to control the exchange rate in the domestic markets. The Reserve Option Mechanism is also believed to have the power of internal or external capital flows to control the exchange rate and interest rates in the markets. This study will discuss the impact of the Reserve Option Mechanism, which TCMB has been implementing since 2010, on the currency, currency and interest rates in the Turkish economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.515
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini