Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 95
 İndirme 58
Kaynastirma Uygulamasi Yapilan Okul Oncesi Siniflarinda Ozel Gereksinimli ve Normal Gelisen Cocuklar Arasindaki Etkilesim ve Etkilesimi Arttirmada Ogretmene Dusen Gorevler
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Günümüzdeki yaşam koşullarındaki gelişmeler ve değişmeler çocukların eğitim kurumları ile erken yaşlardan itibaren tanışmasına ve akranları ile beraber eğitim almasına imkan sağlamaktadır. Bu durum çocuklar arasındaki etkileşimin güçlenmesine ve akran ilişkilerinin gelişmesine olanak sağlayarak sosyal duygusal gelişimlerini desteklemektedir. Etkileşimin ve akran ilişkilerinin gelişimi normal gelişim gösteren çocuklar kadar özel gereksinimli çocuklar için de oldukça önem taşımaktadır. Özel gereksinimli ve normal gelişen çocuklar arasındaki etkileşimin en kuvvetli olabileceği ortamlar kaynaştırma uygulamasının yapıldığı eğitim ortamıdır. Çocuklar arasındaki etkileşimin arttırılması onların akademik ve sosyal kazanımlarını olumlu yönde etkilemektedir. Özel gereksinimli çocukların akranlarıyla etkileşimleri akran grupları içindeki konumları ve akran ilişkilerinin yapıları onların ileriki eğitim dönemlerinde okula uyumlarını etkilemektedir. Okul öncesi dönem çocukların farklı özellikleri olan bireylere yönelik tutumlarının oluşmaya ve etkileşim becerilerinin gelişmeye başladığı kritik bir dönemdir. Bu nedenle öğretmenlerin çocuklar arasındaki etkileşimi etkileyen faktörleri göz önüne alarak çocuklar arasındaki etkileşimi güçlendirmeye ve sürdürmeye yönelik çalışmalar yapması oldukça önem taşımaktadır. Özel gereksinimli çocukların normal gelişen çocuklarla etkileşimlerini ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek için sınıf içinde öğretmenler tarafından planlanan çok fazla fırsatla karşılaşmaya ihtiyaçları vardır. Öğretmenin etkileşimi desteklemede yardım etme ile bir adım geride durma arasında hassas bir dengede olmalıdır. Yani öğretmen yaptığı planlamalarda çocukların etkileşimini kolaylaştırmalı, kesintiye uğratmamalı ve kontrolü ele geçirmemelidir. Bu şekilde tüm çocukları içine alarak yapılan planlar ve etkileşimi arttırmak için geliştirilen stratejiler, özel gereksinimli çocuğun etkileşimlerini ve akran ilişkilerini olumlu yönde etkileyerek sosyal kabulünü arttırmakta; bununla birlikte özel gereksinimli çocuğun sınıf içindeki aidiyet duygusunu geliştirmektedir. Bu doğrultuda, bu çalışmada özel gereksinimli ve normal gelişim gösteren çocuklar arasındaki etkileşim ve etkileşimi arttırmada öğretmene düşen görevler ilgili literatüre dayalı olarak yorumlanarak açıklanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini