Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 391
 İndirme 59
 Sesli Dinleme 1
Nato’nun Bosna-hersek Askeri Müdahalesi Öncesi Türkiye’nin Siyasi Çabaları
2019
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) kuruluş amacı olarak karşımıza ilk olarak Sovyet Rusya’nın yayılmacı politikaları neticesinde batılı dünyanın kendinin savunması olarak çıkmaktadır. Daha sonra Sovyet tarafının Varşova Paktı’nı kurmasıyla birlikte dünyada Soğuk Savaşın en büyük aktörlerinden biri haline gelmiştir. Sovyetlerin, dolayısıyla da komünizmin dağılmasıyla birlikte NATO Soğuk Savaşın bir aktörü olmaktan sıyrılmış, modern dünyada siyasi, askeri olaylara yön vermeye başlamıştır. Özellikle Körfez Krizi ardından Irak’a yapılan müdahalede başrolü çekmesi, akabinde artık zulmü engelleme, anlaşmazlıkları giderme ve toplumlararası olayları çözmede hem siyasi hem de askeri gücünü kullanarak dünyada söz sahibi bir organizasyon haline gelmiştir. Çalışmada; NATO’nun problemi çözmede siyasi girişimlerle netice alamaması ardından özellikle soykırım noktasına gelen Sırp-Bosna savaşında askeri müdahalesi Nitel araştırma yöntemlerinden belge, doküman analizi metodu kullanılarak, arşiv belgeleri ve dönemin siyasi aktörlerinin de görüşleri noktasında değerlendirilmiştir. NATO’nun bir üyesi olan Türkiye’nin bu müdahale öncesi, esnasında ve sonrasında nasıl bir tavır takındığını dönemin gazetelerinden de yararlanılarak ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Nato's Bosnian-herzegovina Military Intervention
2019
Yazar:  
Özet:

As the purpose of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) is to come to us first as the defense of the Western world itself as a result of Soviet Russia’s spread policies. After the Soviet Party established the Warsaw Pact, it became one of the world’s greatest actors in the Cold War. With the dissolution of the Soviets and therefore of communism, NATO has begun to direct political and military events in the modern world, which has been separated from being an actor of the Cold War. Specifically after the Gulf Crisis, taking the main role in the intervention in Iraq, after which it has now become a world-owned organization using both its political and military power in preventing persecution, resolving disputes and solving inter-social events. In the study; after NATO failed to resolve the problem with political initiatives, military intervention in the Serbian-Bosnia war, which came to the point of genocide, the document, the method of document analysis, the archive documents and the political actors of the time were evaluated in the point of view. It has also been revealed by the newspapers of the time that Turkey, a member of the NATO, was attending before, during and after this intervention.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 365
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini