Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 62
 İndirme 29
İletişim Teknolojileri ve Görsel Kültürde Yaşayan İnsan
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Toplumsallaşmanın önemli unsurları arasında yer alan iletişim araçları, yeni teknolojilerinin iletişim alanına sunduğu imkanlarla, sosyal ve kültürel pratiklerde değişimi tetikleyen nitelik taşımaktadır. Gelişen ve değişen teknolojik araçlar, iletişim biçimlerini de doğrudan etkileyen özellikleriyle kültürel dönüşüm süreçlerinde önemli yer tutmaktadır. Özellikle iletişim teknolojilerine bağlı olarak çeşitlilik gösteren iletişim yöntemleri, kültürün değişimine vurgu yapan tanımlamaları da beraberinde getirmektedir. Nitekim sözlü kültür, yazılı kültür, basılı kültür ve dijital kültür/görsel kültür tanımlamaları iletişim teknolojilerinin gelişimine bağlı olarak kültürün değişimini ortaya koyan tanımlamalardır. İletişim teknolojileri, iletişim biçimleri ve kültür üçgenindeki etkileşim, insanların günlük pratiklerini ve düşünce yapılarını büyük oranda belirleyen bir nitelik taşımaktadır. Bu çerçevede görsel/dijital kültürde yaşayan insanın, iletişim teknolojileriyle ilişkileri doğrultusunda düşünsel durumunu ve günlük pratiklerini anlamak üzere, internet kullanım oranı yüksek olan beşer kişiden oluşturulan iki grup belirlenmiş ve bu gruplarla odak grup görüşmesi gerçekleştirilmiştir. Görsel kültürde yaşayan ve iletişim teknolojilerini yoğun biçimde kullanan insanın düşünce yapısını anlamak üzere gerçekleştirilen odak grup görüşmesi ile insanların teknolojiyle ilişkisinin sonuçlarının, görsel unsurlar karşısında sergiledikleri tutumlarının saptanarak teknolojinin pratikteki yansımalarının ortaya konulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda çalışma neticesinde, görüntünün bilgi kaynakları içerisinde birincil derecede önem taşıdığı ve bugünün insanının, imaj ve temsillerden oluşan dizi film ve diğer dijital içeriklerle gerçeğe en yakın fakat gerçeğin ötesinde bir anlam sürecine maruz kaldığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Communication Technologies and People Living In Visual Culture
2019
Yazar:  
Özet:

Communication tools, which are among the important elements of socialization, carry the capacity that their new technologies offer to the field of communication, the qualities that trigger change in social and cultural practices. Developing and changing technological tools, with their characteristics that directly affect their forms of communication, play an important role in the processes of cultural transformation. Communication methods that show diversity depending on communication technologies also bring together definitions that emphasize the change of culture. In fact, oral culture, written culture, printed culture and digital culture/visual culture definitions are definitions that demonstrate the change of culture depending on the development of communication technologies. Communication technologies, forms of communication and interaction in the cultural triangle carry a quality that greatly determines people’s daily practices and thinking structures. In this framework, two groups of people with a high rate of internet use were identified to understand the mental status and daily practices of the person living in the visual/digital culture, in accordance with their relations with communication technologies, and a group conversation with these groups was conducted. The focus group conversation conducted to understand the thinking structure of the person living in the visual culture and using the communication technologies intensely is aimed at identifying the results of the people's relationship with technology, the attitudes they present to the visual elements, and the reflections of the technology in practice. In this context, the study found that the image has a primary importance in the information sources and that today’s human being is exposed to a meaning process that is closest to reality with a series of films and other digital content, consisting of images and representations, but beyond reality.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 902
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini