Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 42
Bütünleyici Bir Yaklaşımla Okul Öncesi Dönemde Yaratıcılığı Destekleme Yollarını Desenleme
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırma, okul öncesi dönemde çocuklarda yaratıcılığı destekleme yollarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, yaratıcılık ve yaratıcı düşünme becerileri ile ilgili Türkçe alanyazında yer alan lisansüstü tezleri incelemek ve analiz etmek için bütünleyici bir yöntem (sentez çalışmaları) kullanılmıştır. Çalışmada zaman sınırlaması getirilmeyerek, alanyazın taramasının yapıldığı Mayıs 2018 tarihine kadar (1990-2017 yılları) mevcut çalışmalara ulaşılması hedeflenmiştir. Okul öncesi dönemde yaratıcılık ile ilgili Türkçe çalışmalara ulaşabilmek için, YÖK Tez Tarama veri tabanları taranmıştır. Tarama yapılırken anahtar sözcükler "erken çocukluk", "okul öncesi", "yaratıcılık" ve "yaratıcı düşünme becerileri" ile sınırlandırılmıştır. Alanyazın taraması sonucu ulaşılan çalışmaların araştırmaya dahil edilmesinde, (a) çalışmanın Türkiye’de yapılmış olması, (b) Yüksek lisans ve doktora tezi şeklinde yayınlanmış olması, (c) örneklemini okul öncesi dönemdeki çocukların oluşturması ve (d) tam metine sahip olması kriterleri dikkate alınmıştır. Bilgi veri tabanından 70 teze ulaşılmış ve veri analizi özneli kod çözme yoluyla yapılmıştır. Veri analizi sonuçlarına göre, oyun, drama, müzik, bedensel hareketler, görsel sanatlar, rahatlama çalışmaları, öykü çalışmaları, öğrenme merkezlerinde oyun ve bütün bu destek yollarını içinde barındıran eğitim programları ile sunulan etkinlikler gibi yöntemlerin kullanıldığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Design The Ways To Support Creativity In The Pre-school Period With A Complete Approach
2019
Yazar:  
Özet:

The research was conducted to study ways to support creativity in children in the pre-school period. In the study, a comprehensive method (synthetic studies) has been used to study and analyze postgraduate theses in the Turkish field of creativity and creative thinking skills. Without time limit in the study, the objective was to reach the existing studies until May 2018 (1990-2017 years) when the scan of the area was carried out. In order to reach Turkish studies on creativity in the pre-school period, the YÖK Thesis Scanning databases have been scanned. When scanning is done, the keywords are limited to " Early Childhood", "Pre-School", "Creativity" and "Creative Thinking Skills". In the inclusion of the studies achieved as a result of the scan of the area, (a) the study was carried out in Turkey, (b) the publication in the form of a master's and doctoral thesis, (c) the sample of the children in the pre-school period and (d) the criteria of having a full text were taken into account. 70 theses were obtained from the database and the data analysis was done through the subject code resolution. According to data analysis results, methods such as games, drama, music, physical movements, visual arts, relaxation studies, story studies, games in learning centers and the activities offered with the training programs that include all these support routes have been determined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini