Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 105
 İndirme 49
Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanım Yoğunluğu ve Saldırganlık Davranışı Gösterme İlişkisi
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya, özellikle gençlerin gündelik hayatının önemli bir bölümünü ele geçirmiştir. Bununla birlikte, gençlerin yaşantıları ve kurmuş olduğu ilişkiler üzerinde de belirleyici bir rol oynadığını söylemek mümkündür. Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin sosyal medyayı kullanma yoğunluğu ile şiddete olan eğilimleri arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda Buss-Perry’nin (1992) Saldırganlık Ölçeği’nin faktörleri olan fiziksel saldırganlık, öfke, düşmanlık, sözel saldırganlığın sosyal medya kullanım yoğunluğu ile ilişkisi belirlenmiştir. Ayrıca üniversite öğrencilerinin sosyal medya kullanım yoğunluğunu belirlemeye yönelik olarak Ellison ve diğerlerinin (2007) ölçeği Türkçeye uyarlanarak kullanılmıştır. Çalışmada anket yöntemi kullanılarak sosyal medya kullanım yoğunluğu ve saldırganlık arasındaki ilişki analiz edilmiştir. Değişkenlerle ölçeğin aracı toplam ve alt boyut puanları arasındaki farklılık Man-Whitney U ile Kruskal Wallis testi, sosyal medya kullanım yoğunluğu ile saldırganlık düzeyi arasındaki ilişki ise Spearman Korelasyon testi ile analiz ölçülmüştür. Bu çalışma sonucuna göre katılımcıların sosyal medya kullanım yoğunluğu ve saldırganlık düzeyi cinsiyet, eğitim görülen fakülte ve sanal arkadaş sayısına göre değişmektedir. Sosyal medya kullanım düzeyi ile saldırganlık faktörü alt boyutlarından fiziksel saldırganlık, öfke, sözlü saldırganlık arasında ilişki bulunmazken düşmanlık alt boyutu ile ilişkilidir. Ayrıca saldırganlık faktörü alt boyutlarının birbiri ile pozitif yönde yüksek oranda ilişkili olduğu sonucu elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Uni̇versi̇te Ogrenci̇leri̇ni̇n Sosyal Medya Kullanim Yogunlugu ve Saldirganlik Davranisi Gosterme İli̇ski̇si̇
2019
Yazar:  
Özet:

Social media has occupied an important part of the daily life of young people, especially. However, it is possible to say that young people also play a decisive role in their lives and relationships they have established. The aim of this study is to reveal the relationship between the intensity of social media use of university students and their tendencies to violence. For this purpose, the factors of Buss-Perry’s (1992) Aggression Scale have determined the connection of physical aggression, anger, hostility, verbal aggression with the intensity of social media use. The scale of Ellison and others (2007) has also been used by adapting to Turkish to determine the intensity of social media use of university students. The study used the survey method to analyze the relationship between the intensity of social media use and aggression. The difference between the variables and the medium of the scale and the total and low-dimensional points is measured by the Man-Whitney U and the Kruskal Wallis test, while the relationship between the intensity of social media use and the level of aggression is measured by the Spearman Correlation test. According to this study, the intensity of social media use and the level of aggression of participants vary according to gender, the number of faculties and virtual friends who are trained. The level of social media use is associated with the low-dimensions of the aggression factor, while there is no connection between physical aggression, anger, oral aggression and the low-dimensions of hostility. It has also been achieved as a result that the subdimensions of the aggression factor are highly linked to one another in a positive direction.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini