Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 63
 İndirme 35
Üniversitelerde Girişimcilik Eğitimi Kimlere Verilmelidir
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma üniversiteye giriş puanına göre öğrencilerin girişimcilik davranışlarını belirlemek ve girişimci olabilecek davranış sergileyen öğrencilerin bu tutumlarını geliştirmek için yapılabilecek çalışmalara odaklanmaktadır. Girişimciliğin gelişmesine en çok katkı sağlayan kurumlardan birinin üniversiteler olduğu düşünüldüğünde, üniversitelere bu konuda da önemli görevler düşmektedir. Üniversite öğrencileri üzerinde yapılan bilimsel çalışmaların ağırlıklı olarak işletme, iktisat, mühendislik ve diğer bilim dallarında olduğu görülmektedir. Bu düşünce sayısal puanla öğrenci alan bölümlerin (işletme, iktisat, mühendislik vb.) daha fazla elle tutulur ve ticari değeri olan ürünler yaratacağı yaklaşımından kaynaklanmaktadır. Girişimcilik eğitiminin sadece sayısal bölümleriyle sınırlı kalmaması eğitimin her kademesinde ve her bölümünde çeşitli yöntemler ve uygulamalarla kendisini göstermesi gerekmektedir. Farklı alan olan sözel ve özel yetenek gibi bölümlere yerleşen öğrencilerin de daha girişimci eğilimi olduğu bu çalışmada görülmektedir. Üniversiteler girişimcilik eğitimi verirken öğrencilerin giriş puan türü ya da bölümlerine göre değerlendirmemeli ve her bir öğrenciye “girişimci adayı” gibi eşit eğitim fırsatı sunmalıdır. Bu bakış açısıyla tüm öğrenciler yetiştirmeli ve üniversiteden potansiyel birer girişimci olarak mezun olmaları sağlanmalıdır. Çalışmamız girişimciliğin öğrenilebilir ve bireysel düzeyde geliştirilebilir bir davranış olduğu fikrinden hareket ederek girişimcilik eğitimlerinin puan türüne göre sözel ve özel yetenek bölümlerine de girişimcilik için önemli bir kaynak olduğuna inanmaktadır ve girişimcilik eğitimleri verilmesinin ülkenin tüm potansiyelini kullanma konusunda önemli olduğunu savunmaktadır. Ayrıca çalışmamızın girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra hangi çalışmaların öğrencilerin girişimcilik davranışlarının gelişmesine katkı sağlayacağı sorularını cevap bulmaya yardımcı olmasını ummaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Universitelerde Girisimcilik Egitimi Kimlere Verilmelidir
2019
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the studies that can be done to determine the students’ entrepreneurial behavior according to the university’s entry point and to improve these attitudes of students who show the behavior that they may be entrepreneurial. As one of the institutions that contributes most to the development of entrepreneurship is the universities, the universities have important tasks in this regard. Scientific studies on university students are found to be mainly in business, economics, engineering and other disciplines of science. This thought of the student's fields (business, economics, engineering, etc.) with numerous points. It is derived from the approach that more handheld and products with commercial value will be created. The entrepreneurial education must not be limited to the number of sections, it must show itself in every stage of education and in every section by various methods and practices. This study shows that students who are placed in sections such as oral and private skills with different fields are also more entrepreneurial. When the universities provide entrepreneurial education, they should not evaluate students according to their entry points type or departments and should provide each student with equal educational opportunities as a "entrepreneurial candidate". In this perspective, all students should be trained and guaranteed to be graduated from the university as a potential entrepreneur. Our study is based on the idea that entrepreneurship is a behavior that can be learned and developed at an individual level, and believes that entrepreneurship training is an important source for entrepreneurship in terms of the type of score and the vocal and special skills departments, and it claims that entrepreneurship training is important in the use of all the country’s potential. It also hopes that our study will help to find answers to questions which studies will contribute to the development of students’ entrepreneurial behavior, in addition to the entrepreneurial training.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini