Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 231
 İndirme 74
Bir İş-uğraş Terapisi Olarak Yemek Terapisinin Huzurevinde Yaşayan Kadın Yaşlılarda Ortaya Çıkan Depresyon ve Anksiyete Düzeyleri Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, huzurevinde yaşayan kadınlarda depresyon ve anksiyetenin azaltılmasında yemek terapisinin etkinliğinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada bu kapsamda, 11 deney ve 11 kontrol grubu olmak üzere 22 huzurevinde yaşayan 65 yaş üzeri kadın katılımcı 5 haftalık süreyle 10 günlük terapötik etkinliğe alınmıştır. Araştırmada yer alan katılımcılara öntest-sontest olmak üzere Geriatrik Depresyon Ölçeği ve Beck Anksiyete Envanteri uygulanarak, terapilerin katılımcıların depresyon ve anksiyete düzeyleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Çalışma sonuçlarına göre yapılan terapi programı hem depresyon, hem de anksiyete düzeylerini düşürmede oldukça etkili sonuçlar vermiştir. Terapi öncesi deney ve kontrol grubunun depresyon ve anksiyete düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı fark yokken (p>0,05), terapi sonrasında bu farklar istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur (p<0,05). Deney grubunun hem anksiyete, hem depresyon puanları terapi öncesi ve sonrasına göre istatistiksel olarak anlamlı fark göstermiştir (p<0,05). Kontrol grubunun ise terapi öncesi ve sonrasında depresyon düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı fark görülmezken (p>0,05), anksiyete düzeyleri istatistiksel olarak anlamlı derecede artmıştır (p<0,05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.540
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini