Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 81
 İndirme 18
Tasarım Eğitiminde, Biçimsel Soyutlamanın Yaratıcı Düşünceye Etkisi
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Günümüzde gerçekleştirilen her tasarım, kavramsal bir alt yapıya sahip olmasına rağmen; çoğu tasarımcı bu kavramsal dizgenin ya farkında olamamakta ya da bu aşamaya yeterince önem vermemektedir. Genellikle tasarlama eylemlerinin nasıl yapıldığı, zihinde hangi aşamalardan geçtiği ve en önemlisi hangi kavramlara dayandığı, tasarımcı tarafından dahi net olarak bilinememekte ve dolayısıyla izleyiciye de tam anlamıyla aktarılamamaktadır. Bu amaçla 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünün 6. Yarıyıl derslerinden olan Fakülte İçi Seçmeli-2 dersi kapsamında fakültede İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü haricindeki diğer tasarım bölümlerinde (Grafik, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Seramik, Geleneksel Türk Sanatları, Resim) öğrenim gören üçüncü sınıftaki lisans öğrencileri ile, tasarım süreci yaklaşımları ve onların yaratıcılık ve öğrenme biçimini inceleyen bir çalışma yürütülmüştür. Araştırma yöntemi olarak “Biçimsel Soyutlama” kullanılmıştır. İç mimarlık eğitimi almamış olan birey, eğitiminde aldığı tasarım alt yapısıyla biçimsel soyutlamayı da kullanarak mekân tasarımı yapmaya çalışmıştır. Bu eğilim öğrencilerin daha önce günlük hayatta farkında olmadıkları bir yaklaşımı yeni öğrenmiş olmalarıyla ilişkili olabileceği gibi aldıkları eğitimin bir çeşit yönlendirmesi olduğu da söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.539
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini