Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 76
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 1
Erken Çocukluk Eğitiminde Yaratıcı Program
2021
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erken çocukluk eğitim programları doğumdan itibaren sekiz yaşına kadar devam eden süreçte çocukların gelişimi ve öğrenmesi ile ilgili eğitim hizmetlerini içerir. Dünyada kabul görmüş erken çocukluk eğitim programları günümüzde dünyanın farklı bölgelerinde aktif olarak kullanılmaya devam etmektedir. Bu çalışmada, erken çocukluk eğitim programlarından biri olan Yaratıcı Program(Creative Curriculum) ile ilgili yapılmış olan çalışmaların derlenmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında Yaratıcı Program amaçlar, temel ilkeler, eğitim ortamı, değerlendirme, öğretmen rolü, ailenin rolü, programdaki günlük akış, özel gereksinimli çocuklar, aile katılımı gibi boyutlarda incelenmiştir. Çalışma, Yaratıcı Program’a yönelik yapılmış araştırmalara dair bilgileri ve gelecek araştırmalar için önerileri içermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Creativity Program In Early Childhood Education
2021
Yazar:  
Özet:

Early childhood education programs include educational services related to the development and learning of children in the process from birth to eight years of age. Early childhood education programs recognized in the world are currently being actively used in different parts of the world. This study aims to aggregate and evaluate the work done in relation to the Creative Curriculum, one of the early childhood education programs. In the framework of the study, the Creative Program has been studied in dimensions such as objectives, basic principles, educational environment, evaluation, teacher role, family role, daily flow in the program, children with special needs, family participation. The study includes information about the research done to the Creative Program and recommendations for future research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.097
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini