Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 351
 İndirme 87
Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası Para Politikası Araçları ve Ekonomi Üzerine Etkileri
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Avrupa Merkez Bankası (ECB), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve İsviçre Merkez Bankası (SNB)’nın para politikası araçlarını incelemektir. Ayrıca bu üç merkez bankasının kullandıkları para politikası, kriz döneminden önce ve kriz döneminde bu ülkelerin ekonomilerini nasıl etkilediğini araştırmaktır. 1929 yılında yaşanan büyük buhrandan çıkma yolunu maliye politikasında bulan merkez bankaları, 2008 yılında yaşanan ve etkisi hala devam etmekte olan finansal krizden çıkma yolunu ise para politikalarında aramaktadırlar. Merkez bankaları devreye girerek gevşek para politikası uygulayarak krizi aşmaya çalışmışlardır. İlk önce BOE gevşek para politikası uygulamasını gerçekleştirmiş ve başarılı olmuştur. BOE’nin başarılı olduğunu gören ECB de BOE’nin ardından gevşek para politikası uygulamış ve ardından düşük faiz hatta negatif faiz oranları ile uygulamaya destek vermiştir. Ardından SNB’de negatif faiz uygulamasına geçmiştir. Bunun sebepleri ise; Paranın bankalara getirilmemesi, bunun yerine piyasaya kredi verilmesidir. Eğer paranızı bankalara getirirseniz üstüne para verirsiniz demektir. Bu şekilde piyasaya kredi vermeye çalışarak ekonomiyi canlandırmayı amaçlamaktadır. Bir diğer sebebi ise parasal genişleme ile piyasaya likidite desteği sağlamak ve enflasyonu yukarı yönlü iterek ekonomiyi canlandırmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.539
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini