Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 8
 İndirme 13
Ogretmen Adaylarinin “si̇vi̇llesme” Algilarinin Degerlendi̇ri̇lmesi̇
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Sivilleşme, modern dünyada en çok tartışılan konulardan biridir. Sivilleşme ya da sivil toplum kuruluşları çoğu zaman demokrasi ve demokratikleşme ile birlikte anılmaktadır. Birey ya da toplumda var olan sivilleşme algısı, bu tartışmaların kapsamını ve niteliğini etkilemektedir. Öğretmen adayları, geleceğin kültür aktarıcılarıdır. Bu araştırmanın temel amacı öğretmen adaylarının sivilleşme algılarını ve eğitim fakültesindeki öğrenim hayatının başı ile sonu arasında bu algılarda bir farklılaşmanın oluşup oluşmadığını belirlemektir. Araştırma, tarama modelinde yürütülen nicel bir çalışmadır. Araştırmanın çalışma evrenini, eğitim fakültesinde öğrenim gören öğretmen adayları oluşturmaktadır. Örneklem ise toplam 498 öğretmen adayıdır. Araştırmanın verileri, “Kişisel Bilgi Formu” ve “Sivilleşme Algısı Ölçeği” ile toplanmıştır. Kişisel bilgi formu 6 adet, ölçek ise 3 adet factor altında toplanan 34 maddeden oluşmaktadır. Ölçeğin geçerlik ve güvenirlik çalışması araştırmacı tarafından yapılmıştır. Güvenirlik katsayısı Cronbach alpha, 0,922’dir. Veriler üzerinde; aritmetik ortalama, bağımsız örneklem t testi, Anova testi ve Scheffe testi uygulanmıştır. Araştırma sonunda öğretmen adaylarının sivilleşme algılarında bazı olumsuzlukların bulunduğu belirlenmiştir. Erkek öğretmen adaylar kızlara göre daha olumsuz değerlendirmelerde bulunmuşlardır. Bazı bölüm öğrencilerinde sivilleşmeye ilişkin daha olumsuz yargılar bulunmaktadır. Diğer taraftan, eğitim fakültesinde geçen öğrenim süreci, sivilleşme algısını olumsuz yönde etkilemektedir. Sivil toplum kuruluşu ya da öğrenci kulübünde rol alan öğretmen adayları daha olumlu sivilleşme algısına sahiptirler. Bu sonuçlara göre, öğretmen adaylarındaki olumsuz sivilleşme algısını giderebilmek için eğitim programı ve uygulamalarda düzenlemelere gidilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Perceptions Of The Teacher Candidates "susization"
2017
Yazar:  
Özet:

civilization is one of the most discussed topics in modern world, civilization or civil society organizations are often referred to as individuals or society with democracy and democraticization, the perception of civilization in the society affects the scope and nature of these discussions, teacher candidates are the cultural transferers of the future. the main purpose of this research is to identify the perceptions of civilization and the head of the educational life in the education faculty, and in the end of this perception, a differentiation of the study phase in the research screening model, according to the degree of non-employment studies, the candidates of the study of the non-governmental test, and the candidates, according to the study criteria of the study of the study of the study of the study of the study of the non-governmental examination of the study of the study of the nationality of the national education of the candidates, and the study of the study of the study of the study of the study of the study of the nationality of the study of the study of the nationality of the nationality of the nationality of the study of the study of the nationality of the nationality of the study of the study of the study of the study of the study of the candidates

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Perceptions Of "civilianization” In Teacher Candidates
2017
Yazar:  
Özet:

In our research, it is aimed to investigate the mediating role of college students' intrinsic and extrinsic life purpose related to their hopes and psychological well-being. The study has been carried out with 511 university students including 269 (52.6%) women and 242 (47.4%) men that have studied at different faculties of a state university in Turkey. “The Domain Specific Hope Scale” developed by Sympson (1999) and adapted to Turkish by Özbay, Terzi and Aydoğan (2011); “Psychological Well-being Scale” developed by Diener and his colleagues (2009, 2010) and adapted into Turkish by Telef (2011; 2013) and “Life Purpose Scale” developed by İlhan (2009) have been used. The technique as regression-based mediator macro which has been offered by Preacher ve Hayes (2008), has been used to determine the mediating role of intrinsic and extrinsic life purpose in the relationship between hope and psychological well-being. Sobel Z and bootstrapping have been used in evaluating the indirect effects. Descriptive statistics of variables were determined before mediation tests, and correlations between variables were analyzed by Pearson’s Product-Moments Correlation analysis. When we look at correlational findings, moderate positive relationships have been found between psychological well-being and hope and intrinsic, extrinsic life purpose. Nevertheless, it has been determined that both of intrinsic and extrinsic life purpose are significant predictors of psychological well-being. According to mediating results it has been found that both of intrinsic and extrinsic life purpose have mediated the relationship between hope and psychological well-being partially. As a result, it can be said that an increase in students' hopes increases their intrinsic and extrinsic life purpose, and with this increase their psychological well-being can be strengthened.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.279
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini