Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 128
 İndirme 63
İlkokul Sosyal Bilgiler Programının Dijital Vatandaşlık ve Alt Boyutları Açısından Yeterliliği
2017
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bireylerin çok hızlı gelişen ve değişen dijital dünyanın zararlarından korunmaları ama faydalarından da yararlanmaları eğitimle olabilecek bir durumdur. Bu bağlamda verilen eğitimlerden biri de dijital vatandaşlık eğitimidir. Bu eğitiminin en temel amacı dijital teknolojik ürünleri etkili ve nitelikli bir biçimde kullanma alışkanlığını bireye kazandırmaktır. Mevcut eğitim ortamında amacı nitelikli vatandaşlar yetiştirmek olan Sosyal Bilgiler öğretim programının dijital vatandaşlık ve alt boyutlarını öğrenciye kazandırmak için en uygun öğretim programı olduğu söylenebilir. Programın 2005 yılında yapılandırmacı bir yaklaşımla hazırlanmış olması ve bilgi iletişim teknolojilerinin kullanımına ilişkin becerilere, kavramlara ve etkinlik örneklerine yer vermesi dijital vatandaşlık ve alt boyutlarının aktarımı için uygun bir yapıda olduğunu ortaya koymaktadır. Bu araştırma da 2004-2005 yılları arasında yeniden yapılandırılan ve 2012 yılında güncellenen ilkokul sosyal bigiler programındaki öğrenme alanlarının dijital vatandaşlık ve altboyutları açından yeterliliğini orataya koymayı amaçlamaktadır. Nitel araştırma yaklaşımı benimsenerek gerçekleştirilen araştırmanın verileri doküman incelemesi yoluyla elde edilmiştir. Araştırmadan elde edilen veriler doküman incelemesi aşamalarına göre analiz edilmiştir. Araştırma sonucu genel olarak değerlendirildiğinde Birey ve Toplum; Kültür ve Miras; İnsanlar, Yerler ve Çevreler; Üretim, Dağıtım ve Tüketim; Gruplar, Kurumlar ve Sosyal Örgütler; Güç, Yönetim ve Toplum; Küresel Bağlantılar adlı öğrenme alanları ile ilişkili ünite ve kazanımların Dijital vatandaşlık ve alt boyutları açısından yeterli olmadıkları; teknoloji ile ilgili en çok ünite ve kazanımın yer aldığı öğrenme alanın Bilim, Teknoloji ve Toplum adlı öğrenme alanı olduğu ama bu öğrenme alanın da içerik olarak dijital vatandaşlık ve alt boyutlarına yeteri kadar değinmediği sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.426
Atıf : 11.202
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini