Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 62
 İndirme 38
Türkçe Öğretmeni Adaylarının Teknolojik Pedagojik Alanbilgisi Öz-güven Algılanının İncelenmesi
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Günümüzde teknoloji hızla gelişmekte ve yayılmaktadır. Teknoloji yaşamımızın hemen hemen her alanını etkilemektedir. Eğitimde teknolojiden etkilenen alanlardan biridir. Bu yüzden teknolojiyi eğitime entegre ederek, nitelikli eğitim vermemiz gereklidir. Teknoloji ile birlikte birçok yeni yöntem ve teknik ortaya çıkmıştır. Bu yöntem ve teknikler sayesinde öğrenci bilgileri daha kalıcı bir şekilde öğrenebilmektedir. Ancak teknolojiyi eğitime entegre etmek için öğretmen adaylarına yeterli düzeyde gelişen teknoloji hakkında bilgi verilmeli, öğrendiği bu bilgiyi uygulamaya geçirebilme becerileri öğretilmeli ve öğretmen adaylarının teknolojiye karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmeleri sağlanmalıdır. Bu çalışma, Türkçe Öğretmeni adaylarının teknolojik pedagojik alan bilgisine (TPAB) ilişkin özgüven algılarını cinsiyet ve sınıf düzeylerine göre farklılaşıp farklılaşmadığını incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada tarama (survey ) modeli uygulanmış, 2015- 2016 bahar yılı döneminde Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği programında, 1., 2., 3. ve 4. sınıf düzeyinde okuyan 139 öğretmen adayı katılmıştır. Veriler, Graham vd. (2009) tarafından geliştirilen ve Timur ve Taşar (2011) tarafından Türkçe ’ye uyarlanan ‘’ Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Öz-Güven Ölçeği (TPABÖGÖ)’’ ve araştırmacılar tarafından geliştirilen Kişisel Bilgi Formu’’ kullanılarak toplanmıştır. Çalışma sonunda Türkçe öğretmen adaylarının Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi’ne yönelik öz güven düzeyleri yüksek çıkmış, tüm alt boyutlar arasında anlamlı düzeyde pozitif yönde ilişki olduğu bulunmuştur. Bununla birlikte ölçeğin alt boyutları arasındaki Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi’nde erkekler lehine bir farklılaşma tespit edilmiştir.. Türkçe öğretmen adaylarının öğrenim gördükleri sınıf değişkeni açısından öz güven düzeyleri arasında anlamlı bir fark bulunamamıştır. Sınıf değişkeni özgüven değişkenini etkilememektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.202
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini