Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 90
 İndirme 51
Okul Oncesi̇ Ogretmen Adaylarinin “ Muzi̇k” Kavramina İli̇ski̇n Metafori̇k Algilari
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Metafor, bir bireyin yüksek düzeyde soyut, karmaşık veya kuramsal bir olguyu anlamada ve açıklamada güçlü bir zihinsel araç olarak tanımlanmaktadır. Metaforların kullanımına bakıldığında, somut örnekler verilerek soyutun anlatılması, mecaz, kastetme, benzeterek açıklama gibi işlevleri olduğu görülmektedir. Metaforların, gündelik yaşamda kullanımlarının yanı sıra son yıllarda bilimsel araştırmaların da konusu oldukları bilinmektedir. Bu araştırmanın amacı da okul öncesi öğretmen adaylarının “müzik” kavramına ilişkin sahip oldukları zihinsel imgeleri (metaforları) metafor tekniğini kullanarak tespit etmektir. Çalışma gurubunu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Müzikle ilgili metaforik algılarını öğrenmek amacıyla öğrencilerden “ Müzik …..gibidir. Çünkü….” cümlesini tamamlamaları istenmiştir. Elde edilen veriler kategoriler altında sınıflandırılarak sunulmuştur. Araştırma sonucunda öğrencilerin müziği çok farklı metaforlarla tanımladıkları görülmektedir. Müzik kavramı en fazla hayat metaforu ile tanımlanmıştır. Üretilen elli sekiz metafor kategorilere göre incelendiğinde 11 kategori altında, duygu durumuna benzetme kategorisinde " aşk (3)" ve "hayal (3)”, huzur veren kategorisinde "yağmur (2)", iyileştirici kategorisinde "terapi (3)” ve "ilaç (3)”, yaşam kaynağı kategorisinde "besin(2)”, neşe veren kategorisinde " çocuk (1)" doğa nesneleri kategorisinde "yağmur (2)" ve "yıldız (2)", arkadaş kategorisinde "dost (2)" hayat kategorisinde " hayat (14), diğer kategorisinde ise "masal (2)" metaforlarını diğerlerine göre daha fazla kullandıkları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Metaphorical Perceptions Of Pre-school Teacher Candidates About Music
2016
Yazar:  
Özet:

Metaphor is defined as a powerful intellectual tool to understand and explain a highly abstract, complicate and theoretical phenomenon. It can be realized that metaphors have functions such as, explaining abstract by using concrete examples, using similes, meaning and defining by comparing. It is known that metaphors are being studied recently as scientific issues besides their daily usage. The main purpose of this study was to determine pre-school teacher candidates’ intellectual images about the concept “music” by using metaphors. The participants are the third and the fourth year students of Department of Pre-school Education, University of Abant Izzet Baysal. Students were asked to complete the sentences "Music is like…….; because ......” with regard to collect information of their music perceptions. Collected data are classified by categories. According to the results, it is observed that teacher candidates defined music by using various metaphors. Teacher candidates stated 58 metaphors about music and it is mostly described as life”. These metaphors are combined in 11 categories which are: “mood”- love (3) and imagination (3), “restful”-rain (2), “healer”-therapy (3) and “medicine” (3), “lifeblood”- food (2), “joyful”- child (1), “nature”- rain (2) and star (2), “friend”- close friends (2), “life”- life (14) and “other”- tale (2).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.231
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini