Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 94
 İndirme 56
Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara (gdo) Dair Bilgi Düzeylerinin ve Görüşlerinin Belirlenmesi
2015
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda biyoteknoloji alanında meydana gelen değişmelerle birlikte hayatımızda “GDO” kavramı yer edinmiştir. Bu kavrama dair konuların ilköğretim düzeyinde fen bilgisi dersleri ile başlamasından dolayı öğretmenlerin bilgi düzeyleri ve görüşleri oldukça önemlidir. Bu araştırmanın amacı fen bilgisi öğretmen adaylarının GDO’lara yönelik bilgi düzeyleri ve görüşlerini belirlemektir. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden tarama modeli kullanılmıştır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 180 fen bilgisi öğretmen adayı sınıf kademelerindeki farklılıklar dikkate alınarak tabakalı örnekleme yöntemi ile örneklem olarak belirlenmiştir. 24 maddeden oluşan, 3’lü Likert tipi ölçek ile toplanan veriler; SPSS 18.00 paket programıyla çözümlenmiştir. GDO bilgi düzeyi ve görüşlerin belirlenmesinde frekans analizinden; cinsiyete göre farklılıkların belirlenmesinde bağımsız örneklem t-testi analizinden ve sınıf düzeyi ile gelir düzeyine bağlı farklıların olup olmadığı incelenirken tek yönlü varyans analizinden (ANOVA) yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğretmen adaylarının tamamına yakınının GDO’ların zararlı olduğunu düşündüğü ve kullanımına karşı olumsuz tavır edindiği dikkat çekmiştir. Adaylar GDO kavramının anlamını bilmekle beraber; GDO’lu ürünlerin üretimi, kullanımı, ülkemizdeki durumu, etkileri gibi konularda yanlış bilgilere sahip olduğu görülmektedir. Buna ek olarak; fen bilgisi öğretmen adaylarının GDO bilgi düzeylerinin ölçeğin 19 maddesinde cinsiyete göre anlamlı farklılık gösterdiği belirlenmiştir. Sınıf kademelerine göre ise; fen bilgisi öğretmen adaylarının GDO’lara dair bilgi düzeylerinde 1. ve 3. sınıflar arasında 3. sınıflar lehine; GDO’lara dair görüşlerinde ise 1. ve 4. sınıflar arasında 4. sınıflar lehine anlamlı farklılık saptanmıştır. Ancak araştırma bulgularına göre ailelerinin gelir düzeyinin fen bilgisi öğretmen adaylarının GDO’lara dair bilgi düzeyi ve görüşlerinde etkili olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini