Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 113
 İndirme 36
Web Sitelerinin Erişilebilirlik Değerlendirmesi: Ege Üniversitesi Örneği
2014
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

İnternet sitelerinin erişilebilirlik problemi uzun yıllardır web tasarımcılarının üzerinde çalıştığı alanların başlarında gelmektedir. Buradaki amaç herkes tarafından erişilebilir tasarımlar yapabilmektir. Dünyanın her yerinde çeşitli yaş gruplarından insanlar interneti kullanmakta, bu kullanıcıların bir kısmının sağlık sorunları nedeniyle bedensel engelleri bulunmakta ve bu sebeple farklı platformlardan internete bağlanmak zorunda kalmaktadırlar. Yaşça küçük ya da ileri yaştaki yaşlı kullanıcıların okuma güçlüğü çekmesi, görme engelli kullanıcıların kullandığı özel yazılımlar, farklı işletim sistemleri ve farklı platformlardan internete bağlanan tüm kullanıcıların web sitesine sorunsuz erişebilmesi ve sitenin yaşanabilecek sorunlar için alternatif çözümler üretilebilmesi o sitenin erişilebilirlik düzeyini gösterecektir. Okunamayan içerik, görüntülenemeyen sayfalar ve içerikler sitenin kullanımını zorlaştıracaktır. Örneğin ancak captcha kullanılarak girebilecek bir sayfada görme engelliler için sesli alternatif kullanılmazsa bu kullanıcılar bu sayfadan ileriye gidemeyecektir. Bu çalışmadaki amaç, World Wide Web (www.w3.org) konsorsiyumunun belirlediği web standartlarını kullanarak internet siteleri üzerinde inceleme yapmak ve bu sitelerin engelli kullanıcılar tarafından ne kadar erişilebilir olduğunu ortaya koymaktır. Çalışmaya örneklem olarak Ege Üniversitesi bünyesindeki fakülte, meslek yüksek okulu, yüksekokul ve enstitülerin internet siteleri seçilmiştir. Çalışmanın birinci bölümünde internet sitelerinin erişilebilirlik açısından hangi nitelikleri taşıması gerektiği anlatılacaktır. İkinci bölümde, Ege Üniversitesi’nin incelemeye dahil edilen internet siteleri erişilebilirlik ölçütleri kullanılarak test edilecektir. Son bölümde ise incelenen sitelerde tespit edilen hataların erişilebilirlik açısından hatasız hale getirilebilmesi için çözüm önerileri sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.397
Atıf : 11.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini