Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 181
 İndirme 55
Turki̇ye’ni̇n Elektri̇k Ureti̇mi̇nde Tesvi̇k Poli̇ti̇kalari
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Hızlı sanayileşme, nüfus artışı, kentleşme ve ekonomik gelişme nedeniyle Türkiye'nin elektrik talebi son yirmi yılda hızla artmaktadır. Bu sebeple Türkiye’nin elektrik üretimi miktarını artırmaya yönelik enerji kaynaklarında en uygun teşvik politikasını uygulaması zorunludur. Bu çalışmada Türkiye’nin farklı enerji kaynakları (doğal gaz destekli termik santralleri, kömür destekli termik santralleri, yenilenebilir enerji kaynakları, nükleer enerji) ile elektrik üretiminde uyguladığı teşvik politikaları değerlendirilmiş ve öneriler sunulmuştur. Çalışmada Türkiye’nin mevcut enerji potansiyeli ortaya konmuş ve bu enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi içindeki payları ve gelişimi verilmiştir. Değerlendirme sonucunda kömür destekli termik santrallere diğer enerji kaynaklarına oranla daha fazla ve hızlı gelişmesini sağlamak amacıyla, kamu tarafından çeşitli yöntemlerle verilen teşvik ve özendirmelerin daha iyi olduğu tespit edilmiştir. Buna ek olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2015-2019 Stratejik Planı'nda verilen bilgilere göre, elektrik üretiminde yerli kömür kullanımının önümüzdeki dönemde arttırılacağı belirtilmektedir. Elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarına verilen teşvikler kömür destekli termik santrallere ve nükleer enerjiye oranla azdır. Hem çevresel sorunlardan dolayı hem de yerli kaynak oluşundan, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına uyguladığı teşvikleri arttırması gerekmektedir. Türkiye kendi enerji kaynaklarının üretimine ağırlık veren etkin teşvik politikaları uygulamalıdır. Bu kapsamda Türkiye’nin elektrik üretim maksatlı doğal gaz destekli termik santrallere sınırlama getirmesi gereklidir. Çünkü Türkiye’nin enerji arz güvenirliği ve dış ticaret açısından zorunludur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini