Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 3
Farklı Biokütleler Kullanan Biokütle Destekli Jeotermal Enerji Santralinin Termodinamik Analizi
2019
Dergi:  
UBAK SEMPOZYUM (Fen ve Mühendislik Bilimleri)
Yazar:  
Özet:

Enerji kavramı ve enerji kaynaklarının sürdürülebilir olması geçmişten günümüze kadar evrensel boyutta en önemli konulardan ve sorunlardan biri olmuştur. Teknolojik gelişmelerle birlikte zaman içerisinde çok farklı fosil enerji (kömür, petrol, doğalgaz vb. ) kaynakları kullanılmıştır. Fosil enerji kaynaklarının çevreye ve insanlığa vermiş olduğu zararları da göz önüne alınınca, çevre dostu olan yenilenebilir enerji kaynaklarına talep artmıştır. Bu yenilenebilir enerji kaynaklarından biri de biokütledir. Küresel bir sorun olan çevre ve hava kirliliği sorunlarının çözümünde de etkisi olduğundan biokütle enerjisi önem kazanmaya başlamıştır. Bitkisel, hayvansal ve diğer atıklarda biokütle sınıfında olduğundan gelişmekte ve enerji ihtiyacı çok olan ülkelerde ve özellikle hayvansal ve atık olarak önemli bir biokütle potansiyeline sahip olan Türkiye’de de enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için biokütleye verilen değerin artması gerekmektedir. Bu çalışmada Türkiye’deki biokütle enerji çeşitlerine genel bir bakış yapıldıktan sonra aralarında bir kıyaslama yapılarak en verimli ve ekonomik olanı seçilmiştir. Çalışmada, biokütle destekli hibrit jeotermal enerji santralinin bir modeli incelenmiş ve belli veriler ve kabuller kullanılarak hesaplamalar yapılmıştır. Alternatif enerji kaynağı olarak bilinen jeotermal enerjiden, daha verimli ve ekonomik biokütleler kullanılarak enerji verimi arttırılarak elektrik enerjisi üretmek amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Farkli Bi̇okutleler Kullanan Bi̇okutle Destekli̇ Jeotermal Enerji̇ Santrali̇ni̇n Termodi̇nami̇k Anali̇zi̇
2019
Yazar:  
Özet:

The concept of energy and the sustainability of energy resources has been one of the most important issues and issues in the world from the past to the present day. With technological developments, many different fossil energies over time (carbon, oil, natural gas, etc.) The resources are used. Considering the damage that fossil energy sources have caused to the environment and humanity, the demand for renewable energy sources that are environmentally friendly has increased. One of the sources of renewable energy is biochemistry. Because it has an impact on the solution of environmental and air pollution issues, which is a global problem, biocarbon energy has begun to gain importance. Since the plant, animal and other waste are in the biocid class, it is necessary to increase the value given to the biocid to reduce external dependence on energy in countries with a high energy demand and in Turkey, which has a significant biocid potential, especially in terms of animal and waste. In this study, a general look at the biodiesel energy varieties in Turkey was made and the most efficient and economic one was chosen by making a comparison between them. In the study, a model of a biocid-backed hybrid geothermal power plant was studied and calculations were made using certain data and acceptance. The geothermal energy, known as an alternative energy source, is intended to produce electricity by increasing energy efficiency using more efficient and economical biocids.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








UBAK SEMPOZYUM (Fen ve Mühendislik Bilimleri)
UBAK SEMPOZYUM (Fen ve Mühendislik Bilimleri)