Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 13
Toplum Mühendisliğinin Bir Aracı Olarak Eğitim ve 21. Yüzyıl Demokrasi Modelleri
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmeye rağmen milliyetçilik günümüzde etkisini halen sürdürerek, ulus kimliği inşasında etkili olan bir ideolojidir. Söz konusu ulus inşası iktidarların hegemonyalarını yeniden üretme noktasında etkili bir aygıt olarak kullandıkları ve denetim altında tuttukları eğitim sistemi üzerinden izlenebilir. Eğitim politikaları, siyasal iktidarın gücünü yeniden üretme ve bu doğrultuda ulus kimliği inşasında etkili bir araç olduğundan, bir ülkede demokrasinin durumu eğitim politikalarına bakarak anlaşılabilir. Zira eğitim politikaları iktidarların elinde, onların demokrasi ile kurduğu ilişki ile uyumlu olarak şekillenir. Özellikle de ders kitaplarında yer alan anlatı, dönemin siyasal söyleminin adeta bir kopyasıdır. Tarihsel eğilime bakarsak, 19. Yüzyılda ve 20. yüzyılın başında “çoğunluğun yönetimi” olarak tanımlanan demokrasinin, 21. yüzyıldaki tanımını kısaca “alt kimliklere saygı” şeklinde ifade etmek mümkündür. Yani 20.yüzyıl klasik demokrasisinin çoğunlukçu demokrasi modeline, 21. yüzyıl çağdaş demokrasisinin ise çoğulcu modele dayandığı söylenebilir. 21.yüzyılda çoğulculuğu esas alan çağdaş demokrasi anlayışının 20.yüzyılın çoğunlukçu klasik demokrasi anlayışından üstün olduğu açık olsa da, 21. yüzyılda dünyada paradoksal biçimde yeni bir otoriterliğin yükseldiği görülür. Söz konusu otoriterlik, çoğunlukçu demokrasi modelinin yozlaşması sonucunda ortaya çıkan, çoğunluğun oyunu alarak iktidara gelmeyi tüm topluma hakim olmak sayan bir yönetim anlayışıdır. Bu anlayış, muhalefeti hoş karşılamayan, dahası bunu “milli irade” karşıtlığı sayarak “biz” sınırlarını daraltan ve “öteki” sınırlarını genişleten bir otoriter-popülist eğilime işaret eder. Söz konusu yeni otoriterlik, 20. Yüzyıl milliyetçi eğitim anlayışının yeniden yükselmesi anlamında eğitim politikaları üzerinden izlenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The University Is An Engineering Industry and 21. The Century Democracy
2019
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Despite the globalization, nationalism is an ideology that continues to influence today, which is influential in the construction of national identity. The nation building can be monitored through the educational system that the powers use as an effective instrument in the re-production of their hegemony and keep it under control. Since educational policies are an effective tool in re-producing the power of political power and in this regard building national identity, the state of democracy in a country can be understood by looking at educational policies. The educational policies are formed in the hands of the powers, in accordance with the relationship they establish with democracy. Especially the story in the lesson books is a copy of the political story of the time. Looking at the historical trend, 19. in the 20th and 20th centuries. The definition of democracy, which was defined as the "management of the majority" at the beginning of the century, in the 21st century can be briefly expressed as "respect of sub-identities". So it can be said that the classic democracy of the 20th century was based on the majority democracy model, and the modern democracy of the 21st century was based on the multi-model. Although it is clear that the conception of modern democracy based on multiplicity in the 21st century is superior to the conception of the 20th century’s majority classical democracy, it is apparent that in the 21st century a paradoxically new authority rises in the world. That authority is a governance concept that arises as a result of the corruption of the majority-democratic model, which considers to dominate the whole society by taking the game of the majority to come to power. This understanding indicates an authoritarian-populist tendency that is not pleasant to the opposition, and that it is more than an opposition to the “national will” by reducing “we” boundaries and expanding “the other” boundaries. The new authority, 20. The century nationalist education can be followed through educational policies in the sense of the resurrection of the understanding of education.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.115
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini