Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 54
 İndirme 25
Akademisyenlerin Sınıf Yönetimi Sözel Becerilerinin Öğretmen Adaylarınca Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Eğitim fakültelerinde gerek lisans öğrencilerine gerek pedagojik formasyon sertifika programı öğrencilerine öğretmen olduklarında öğrencileriyle eğitim-öğretimi gerçekleştirirken onlarla iletişimleri, onları yönlendirmeleri, olumlu tutum ve davranışlar geliştirmeleri için neleri yapmaları veya yapmamaları konusunda değişik derslerde pek çok teorik bilgi aktarımı yapılır. Özellikle de sınıf yönetimi dersinde bu konular üzerinde ağırlıkla durulur. Ancak öğretmenin öğrencisi üzerindeki etkisi rol model olmasıyla pekişir. Yani anlattığına uygun davranan öğretmenin öğrencisini etkileme düzeyinin daha fazla olacağı ve bu sayede amacına daha kolay varacağı bilinmektedir. İşte tam bu noktada eğitim fakültelerinde görev yapmakta olan akademisyenlerin öğretmen adaylarına karşı gösterdikleri sınıf yönetim becerileri ayrı bir önem kazanmaktadır. Eğitimde başarıya ulaşılması ile ilgili önemli faktörlerden biri, sınıf yöneticisi konumunda olan öğretmenin, yönetim süreçlerini başarılı bir şekilde uygulayabilmesidir. Sınıf yönetim becerileri genel yönetim becerileri kapsamındadır. Planlama koordinasyon, organizasyon, iletişim, karar verme, ödül-ceza yönetim vb süreçler sınıf yönetimi için de gereklidir. Öğretmenin bu süreçlerdeki başarısı öğrencilerle yürüttüğü öğretimin de başarısını belirleyecektir. Öğretmenin sınıfı yönetmekle ilgili davranışlarının önemli bir kısmı onun öğrencileriyle sözel iletişim tarzında kendini gösterir. “Şu anda öğrenci olan öğretmen adaylarına onların öğretmen olduklarında göstermeleri gereken sınıf yönetim becerilerini onlara bunları anlatmakta olan akademisyenler ne kadar gösterebilmektedir?” sorusunun cevabının ne olacağı merak konusudur. Çalışmanın amacı öğretmen adaylarının derslerine giren Eğitim Fakültesi akademisyenlerinin sınıf yönetimi becerilerini nasıl algıladıklarını değerlendirmektir. Çalışma, 2015-2016 bahar yarıyılında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tüm bölümler 4. sınıflar ve Pedagojik Formasyon programı öğrencilerinden random seçilen toplam 788 öğrenci ile yürütülmüştür. Veri toplama aracı olarak, araştırmacı tarafından hazırlanan “Sınıf Yönetimi Sözel Becerileri Ölçeği” kullanılmıştır. Ölçek 4'lü derecelemeli 25 maddeden oluşmaktadır. 2’si pozitif 2’si negatif değer yüklü olmak üzere toplam 4 faktörden oluşan ölçeğin geçerli, güvenilir ve kullanılabilir olduğu belirlenmiştir. Ölçeğin boyutları şunlardır; Kişiye Yönelik Olumlu Geribildirim, Gruba Yönelik Olumsuz Geribildirimde Bulunmama, Kişiye Yönelik Olumsuz Geribildirimde Bulunmama, Destekleyici geribildirim. Verilerin istatistiksel çözümlenmesinde t testi, varyans analizi ve farkın kaynağını saptamak amacıyla Post hoc analiz için LSD teknikleri kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Evaluation Of Academicians’ Classroom Management Verbal Skills By Teacher Candidates
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

At faculty of education a lot of theoretical information is conveyed to undergraduate students and pedagogical formation students at different classes about their communication and guidance with their own students and about what to do and what not to do in order to develop positive attitude and behavior when they become teachers. These issues are underlined intensely especially during the classroom management class. However the impact of a teacher upon their student is strengthened by becoming a role model. In other words, it is common knowledge that a teacher who acts in accordance with their statements will influence their students more, enabling them to reach their goal easier. At this point, the classroom management skills academicians working at faculties of education display towards preservice teachers become even more important. One of the important factors about achieving success at education is for the teacher who plays the role of the classroom manager to implement the management processes in a successful way. Classroom management skills are included within the framework of general management skills. Processes such as planning, coordination, organisation, communication, decision making, punishment and reward, etc. are also necessary for classroom management. Teacher’s success in these processes will determine the success of the training they conduct with their students. A great deal of teacher’s behavior regarding classroom management will be displayed at verbal communication with their students. The answer to the question “How good can the academicians exhibit the classroom management skills the preservice teachers –who are students themselves now- will need when they become teachers?” is an object of curiosity. The purpose of this study is to evaluate how the preservice teachers perceive the classroom management skills of the faculty of education academicians teaching their classes. This study was conducted at 2015-2016 spring term with 788 students randomly chosen from all departments of 4th grades and pedagogical formation program at Trakya University Faculty of Education. As the data collection tool, “Classroom Management Verbal Skills Scale” prepared by the researches was used. The scale consists of quartet graded 25 items. The scale consisting of 4 factors, with 2 positive and 2 negative values, has been identified to be valid, reliable and usable. The extents of the scale are these: Positive Personal Feedback, Avoidance of Negative Group Feedback, Supportive Feedback. T test for the analysis of the data, Post hoc for variance analysis and to determine the source of the difference and LSD techniques for analysis have been used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.474
Turkish Studies