Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 19
15 Temmuz Darbe Girişimi: Deutsche Welle (dw)’nin Darbeye Dair Haberciliği ve Değerlendirmeleri
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Deutsche Welle (DW), 3 Mayıs 1953'te Köln’de yayın hayatına başlamıştır. Günümüzde, Almanya’nın Bonn ve Berlin kentlerinden yurtdışına 30 farklı dilde radyo, TV ve internet üzerinden yayın yapan önemli bir medya kuruluşudur. Radyo ve internet servisi Bonn’da bulunmaktadır. Geniş bir kitleye hitap eden DW, 15 Temmuz darbe girişimini, batı dünyasının gelişmeleri ele alış biçiminden hareketle, kendi pozisyonu gereğince işlemeye çalışmıştır. Çalışmamızda bir sınırlandırmaya gidilerek, DW’nin, 15 Temmuz darbe girişiminden Olağanüstü Hal (OHAL)’in ilânına kadar geçen süreçte verdiği haberler ele alınmıştır. DW’ye göre; Türkiye’de, demokratik süreçler, 1960 yılından itibaren defalarca askeri müdahalelerle kesintiye uğramıştı. Ancak, bu defa durum oldukça hassastı. Anayasal demokratik düzen büyük bir tehdit altındaydı. Suriye ve Irak’ta terör gruplarına (DEAŞ) karşı verilen mücadelede Türkiye çok önemli bir konuma sahipti. Mülteciler Meselesi’nde Avrupa’nın Türkiye’ye duyduğu ihtiyaç ise, son derece açıktı. Buna bağlı olarak, darbe ve darbecilere karşı kesin bir tavır içerisinde bulunulması gerektiği belirtilmişse de; kalkışmacılara geçit vermemek için yoğun çaba sarf eden CB Recep Tayyip Erdoğan, adeta bir demokrasi düşmanı, diktatör, fırsat avcısı, yalancı ve Avrupa’ya zorluk çıkaracak bir lider olarak tanıtılmak istenmiştir. Gülenciler ise masumlaştırılmaya çalışılmıştır. Toplumun her kesiminden oldukları halde, sokaklara/meydanlara çıkan ve darbeyi durdurmaya çalışan insanlar, salt CB Erdoğan’ın taraftarı gibi lanse edilmiştir. Oysa, darbeye karşı verilen mücadele eyleminde, aynı zamanda bir katılımcı/direnişçi olarak gözlemlediğim en bariz durum, direnişe katılan kimselerin toplumun farklı kesimlerinden oluşuydu.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini