Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 58
 İndirme 30
Türkiye’de Ortaokul 8. Sınıf Öğrencilerinin Sınav Kavramına Yönelik Metaforik Farkındalıkları
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Eğitimde hedeflenen davranış, yetenek, bilgilerin ölçüm ve değerlendirmesi sınavlar yoluyla yapılmaktadır. Öğrenme öğretme sürecinde ölçme aracı olarak betimlenen sınavların sahip temel amacı, öğrencinin kazanımlara ulaşma düzeyini belirlemektir. Öğrencinin kazanımlara ulaşma düzeyi belirlenirken, öğrenciye uygulanacak olan sınavın öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanması oldukça önemlidir. Öğrencilerin gelişim seviyesi dikkate alınarak hazırlanan bir sınav, öğrencinin kazanımlara ilişkin öğrenme düzeyini belirlemede öğretmen açısından daha güvenilir sonuçlara ulaşmada oldukça önemli bir yere sahiptir. Öğrencilerin seviyelerini ölçmek için gerçekleştirilen bu sınavlar, öğrencinin yaşamında önemli bir aşamadır. Çünkü sınavların sonuçları, öğrenme öğretme sürecinin etkili devamlılığı açısından önemlidir. Sınavlar, aynı zamanda öğrenciyi ders çalışmaya güdülemede etkili olmaktadır. Sınav; öğretmen ve öğrenci için dönüt sağlamakla birlikte eksik ve yanlış öğrenmeleri ortaya çıkartır. Bu araştırmanın temel amacı da, devlet okulu ve özel okula devam etmekte olan ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin “sınav” kavramına ilişkin sahip oldukları zihinsel imgeleri metaforlar aracılığı ile ortaya koymaktır. Araştırmanın çalışma grubu Ankara, İzmir, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ve Bursa illerinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde 150’si kadın ve 140’ı erkek öğrenci olmak üzere toplam 290 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırmanın verileri, araştırma kapsamında görüşlerine başvurulan ortaokul 8.sınıf öğrencilerinin “Sınav …………. benzer, çünkü ………….” cümlesini tamamlamasıyla elde edilmiştir.Yapılan araştırma sonucunda öğrencilerin ürettikleri zihinsel imgelerle onların sınav kaygısı da ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.037
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini