Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 26
Sınıf Öğretmenlerinin Görüşlerine Göre 4+4+4 Eğitim Modelinin 1. Sınıf Öğrencileri Üzerindeki Etkileri
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 4+4+4 eğitim modeli ile birlikte 60-66 aylık öğrencilerin okula başlamasına ilişkin sınıf öğretmenlerinin görüş ve düşüncelerini belirlemektir. Çalışmada nitel araştırma desenlerinden durum desenine başvurulmuştur. Durum desenlerinden bütüncül tek durum deseni kullanılarak 4+4+4 eğitim modeli ile birlikte 60-66 aylık öğrencilerin okula başlamasına ilişkin 1. sınıf öğretmenlerinin görüş ve düşünceleri tespit edilemeye çalışılmıştır. Çalışma Denizli merkez ilçe ve ilçelerindeki ilkokullarda görev yapan 1.sınıf öğretmenleri ile gerçekleştirilmiştir (n=158). Araştırmada verilerin elde edilmesinde araştırmacılar tarafından hazırlanan “4+4+4 Eğitim Modeline Yönelik 1. Sınıf Öğretmenlerinin Görüş ve Düşüncelerine İlişkin Açık Uçlu Soru Formu” kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre 1. sınıf öğretmenlerinin büyük bir çoğunluğu 60-66 aylık öğrencilerin gerek kemik ve kas gelişimi dolayısı ile gerekse okul öncesi eğitim almadıkları için başarısız olduklarını belirtmiştir. Aynı zamanda 60-66 aylık öğrenciler 12 haftalık uyum ve hazırlık çalışmaları sonucunda ilkokuma yazma eğitimine hazır hale gelememektedir. Öğretmenlere göre sınıfların fiziksel donanımları bu öğrencilerin gereksinimlerini karşılamada yetersizdir. Sınıf mevcutlarının yüksek olduğu, sınıfların sıraları, masaları ve tahtaları öğrencilerin fiziksel özelliklerine uygun olmadığı, okul bahçelerinin 60-66 aylık öğrenciler için yetersiz olduğu, bahçelerde oyun alanlarının kısıtlı olduğu da gelen görüşler arasındadır. Okullarda ilkokuma-yazma için yeterli sayıda materyal bulunduğu ancak bunların 60-66 ay öğrenciler için uygun olmadığı, il merkezinde görev yapan öğretmenlerin ilçe merkezinde görev yapan öğretmenlere göre daha kolay araç-gereç temin ettikleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.032
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini