Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 82
 İndirme 41
Çımağıl Mağarası (bayburt) ve Çevresinin Ekoturizm Potansiyeli
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Turizm gerek dünya gerekse de ülkemizde hızla gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Özellikle turizmin çeşitlenmesi ile birlikte alpinizm, klimatizm, kültür turizmi, ekoturizm, kırsal turizm gibi alternatif turizm türleri ortaya çıkmıştır. Bunlar içinde dikkat çeken alternatif turizm türlerinden biri de mağara turizmidir. Bu kapsamda ülkemizde çok sayıda mağara etüt edilerek turizme kazandırılmıştır. Bayburt il sınırları içinde yer alan Çımağıl Mağarası da turizme açılan mağalar arasında yer almaktadır. Çımağıl Mağarası, Bayburt İlinin güneydoğusunda Aşaçımağıl Köyü’ne bağlı Taşındibi Mahallesi’nde bulunmaktadır. Bayburt şehir merkezine yaklaşık 57 km uzaklıkta olup, deniz seviyesinden 2550 m yükseltidedir. Gezi platformları, aydınlatma ve diğer altyapı hizmetleri tamamlanarak turizme açılan mağara sahip olduğu çok sayıda sarkıt, dikit ve değişik şekillerle turizm için zengin bir potansiyele sahiptir. Ancak ulusal ve uluslararası anlamda yeterince tanıtılmadığından mağaraya gelen ziyaretçi sayısı oldukça azdır. Çımağıl Mağarası mağara turizmi dışında çevresel özellikler açısında ekoturizm çeşitliliği yönünden doğal ve kültürel değerlere sahiptir. Bu yönüyle mağara ve çevresinin ekoturizm potansiyeli dikkate alınarak yapılacak turizm yatırımları ile kısıtlı kaynaklara sahip yörenin kalkınmasına az da olsa katkı sağlanmış olacaktır. Bu amaçla bu çalışmada mağaranın coğrafi konumu, oluşumu ile çevresindeki ekoturizm kaynakları tanıtılarak mağara ve çevresine daha fazla turistin gelmesine ve böylece Bayburt şehri ve mağara çevresindeki kırsal yerleşmelerin ekonomilerine alternatif bir kaynak eklenmesine katkı sağlanmış olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.085
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini