Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Öğretmen Adaylarının Öç Alma Davranışına İlişkin Görüşleri
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Öğretmenlik, kişiler arası olumlu ilişkiler kurmayı gerektiren bir meslektir. Öğretmen, işinin doğası gereği tüm okul paydaşlarıyla sürekli iletişim halindedir. Bu iletişim sürecinde zaman zaman olumsuz olaylar da yaşanabilmektedir. Öğretmenler, haksızlığa uğradıklarını ya da kasıtlı olarak kendilerine karşı tavır alındığını düşünebilmektedir. Bu durumlarda, bireyler benzer bir davranışla karşılık vermek isteyebilmektedirler. Alanyazında öç alma olarak tanımlanan bu duygu, kontrol edilmezse örgüt içinde olumsuz iş yeri davranışlarının oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle öç alma davranışına karşı bireylerin tutumlarının ne olduğunun ortaya çıkarılmasının önemli olduğu düşünülmektedir. Özellikle henüz öğretmen adayı olan bireylerde bu tutumun ortaya çıkarılmasının, öğretmenlik eğitim programlarına bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu çalışmada amaç öğretmen adaylarının intikam davranışına ilşikin görüşlerini ortaya çıkarmaktır. Çalışmanın örneklemini 2014 – 2015 öğretim yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Pedagojik formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıtlı üniversite 350 dördüncü sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Tarama türünde olan araştırmada nicel araştırma yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Stuckless ve Goranson (1992) tarafında geliştirilen ve Satıcı, Can ve Akın (2012; 2015) tarafından Türkçeye uyarlanan 20 maddeden oluşan “İntikam ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler, t testi ve ANOVA kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre öğretmen adaylarının, her ne kadar affetmeyi daha kolay bulsa da öç alma duygusuna katıldıkları görülmektedir. Ayrıca öğretmen adaylarının görüşleri cinsiyet değişkenine göre anlamlı fark göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Teacher Candidates Opinions About Revenge Behavior Of Candidate Teachers
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The teaching profession requires the establishment of positive inter-personal relationships. The teacher, by the very nature of the profession, must be in continuous communication with all stakeholders of the school. However, sometimes undesirable events can be experienced. The aim of the study is to ascertain the opinions of candidate teachers regarding revenge seeking behaviour. The research of the study is conducted by means of a general survey, as it displays the current situation. The sample of the study comprised of 350 4th Year students enrolled in the Pedagogical Formation Training Certificate Program of the Çankırı Karatekin University. Of the data collected from 350 subjects, data of 316 was entered into the SPSS software program. The data collection tool of the study was the 20 item “Revenge Scale” developed by Stuckless and Goranson (1992) and adapted to Turkish by Satıcı, Can and Akın (2012; 2015). Arithmetic means, standard deviation, t-test and ANOVA were used in the data analysis. According to the findings of the research, it was found that candidate teachers agreed with revenge, despite finding it easier to forgive. Male candidate teachers have more intent on revenge seeking behaviour in comparison with female candidate teachers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.034
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini