Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 82
 İndirme 47
Farklı Engel Grupları Olan Kadınların Bağlanma Stilleri
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma engelli kadınların bağlanma stillerini belirlemek amacıyla yapıldı. Engelli kadınların bağlanma stillerini değerlendirmeye yönelik olarak yapılan bu araştırma kapsamında, Ankara ilinde yaşayan engelli kadınlar araştırmanın evrenini oluşturmaktadır. Bu araştırmanın örneklemini Ankara’da bulunan bir üniversiteye rehabilitasyon amacıyla başvuran engelli kadınlar oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi, bu bölümde tedavi olan engelli kadınlar arasından tesadüfi olarak seçilmiştir. Araştırmada 18-60 yaş arası 98 engelli kadınla tedaviye geldiklerinde, tedaviden önce anket çalışması yapılmıştır. Araştırmaya katılan engelli kadınların yaş, medeni durum, çalışma durumunu, engel türü gibi demografik özelliklerini belirlemek için sosyodemografik bilgi formu, bağlanma stillerini belirlemek için de İlişki Ölçekleri Anketi kullanılmıştır. Engelli kadınlar arasında en yaygın bağlanma stilinin güvenli bağlanma stili (% 43.9) olduğu görülmüştür. Bunu sırasıyla korkulu (% 28.6), kayıtsız (%14.3), saplantılı (13.3) bağlanma stillerinin takip ettiği belirlenmiştir. Hem çalışan hem de çalışmayan engelli kadınlarda güvenli bağlanma stilinin en yaygın görülen bağlanma stili olduğu belirlenmiştir. Doğuştan engelli olanlarda korkulu (% 37.7), sonradan engelli olanlarda ise güvenli bağlanma(% 80.4) stilinin yaygın olduğu görülmüştür. Engel türüne göre bakıldığında ortopedik engellilerde, dil ve konuşma bozukluğu olanlarda, görme engellilerde güvenli bağlanma stilinin en yaygın olduğu tespit edilmiştir. İşitme engellilerde ve süreğen hastalığı olanlarda ise hem güvenli hem de korkulu bağlanmanın eşit oranda olduğu saptanmıştır. Bu çalışma sonucunda elde edilen verilerin engelli kadınların engelliliğinden ne ölçüde etkilendiklerinin belirlenmesinde ve sorunlarının saptanmasında çözüm yolları için farkındalık oluşturacağı umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini