Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 199
 İndirme 91
Türkiye’nin Güney Kafkasya Politikası ve Gürcistan
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Türkiye, Gürcistan ile derin tarihi bağlara sahiptir. Türkiye, Güney Kafkasya'da yer alan bu ülke ile I. Dünya Savaşı'nın sonundan itibaren iyi ilişkiler kurmuş ve bu ilişkileri geliştirmiştir. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB)'nin çöküşü sonrası 8 Nisan 1991'de bağımsızlığını ilan eden Gürcistan'ı, Türkiye 16 Aralık 1991'de tanımıştır. İki ülke 21 Mayıs 1992 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde diplomatik ilişkiler kurmuştur. Türkiye ve Gürcistan ticaret, enerji, ekonomi, iletişim ve kültür sahalarında çok yakın ilişki ve işbirliği içerisindedir. Türkiye, Gürcistan'ın başlıca ticari partneri konumundadır. Nitekim Türkiye'den Gürcistan'a yönelik aylık ihracatın değeri 119 milyon ABD dolarının üzerindedir. Yine Türkiye, Gürcistan'daki ikinci büyük yatırımcı ülkedir. Türk şirketleri, inşaat, taşımacılık, haberleşme, bankacılık, enerji sektörleri başta olmak üzere Gürcistan'da birçok projelere yatırım yapmaktadır. Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı ve Bakü- Tiflis-Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı ile iki ülke stratejik açıdan Azerbaycan ile de önemli bağlar kurmuştur. 2006 yılından itibaren serbest vize rejimi çerçevesinde iki ülke vatandaşları, pasaport kullanmaksızın karşılıklı olarak seyahat edebilmektedir. Diğer yandan iki ülke arasında günübirlik hava ve kara yolu taşımacılığı son derece gelişmiştir. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının faaliyete geçmesi ile iki ülke arasındaki iyi ilişkiler daha çok güçlenecektir. İki ülke aynı zamanda birçok uluslararası organizasyonda birbirlerini desteklemektedir. Türkiye ve Gürcistan, ortak çıkarları doğrultusunda birçok sektörde işbirliğini güçlendirmeye devam edecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.943
Atıf : 45.084
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini