Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 28
Türkiye'nin Güney Kafkasya Politikası ve Ermenistan ile İlişkileri
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Türkiye Güney Kafkasya'da barış ve işbirliği atmosferine katkıda bulunmayı arzu etmektedir. Bu nedenle Ermenistan ile ikili ilişkilere de önem vermekte ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini istemektedir.Türkiye, 16 Aralık 1991 tarihinde Ermenistan'ın bağımsızlığını ilan etmesinden kısa bir süre sonra ilk tanıyan ülkelerden birisi olmuştur.Bununla birlikte iki ülke ilişkilerini olumsu etkileyen ve bir kısmı yakın siyasi tarihe dayalı nedenler de mevcuttur. Ermenistan, Birinci Dünya savaşı sırasında 1915 yılında yaşanan olayları, Türkiye'nin baştan itibaren karşı çıkmasına rağmen soykırım olarak nitelendirmekte ve uluslararası kamuoyunda bu konuyu Türkiye aleyhine bir kampanya olarak yürütmektedir. Baı Avrupa ülkeleri de 1915 olaylarını Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğine karşı bir sorun olarak ortaya koymaktadırlar. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili olarak Türkiye Ermenistan'a karşı kara sınırlarını 1993 yılında kapattı. Diğer yandan Ermenistan, Türkiye sınırına yakın bir bölgede SSCB döneminden kalma bir nükleer santral işletmekte ve bu durum Türkiye açısından çevre felaketine neden olabilecek bir tehdit olarak değerlendirilmektedir. İki ülke arasında yaşanan bir çok önemli soruna rağmen Türkiye, Ermenistan vatandaşlarının ülkeye girişi önündeki engeli Ocak 2002'de kaldırdı ve 2005 yılında hava sahasını Ermenistan'a açtı. 2008 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ermenistan'ı iyaret etti. Ve nihayet 2009 yılında iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasına ve geliştirlmesine ilşkin iki adet protokol imzalandı ve onay için iki ülkenin ilgili makamlarına sunuldu. Bununla birlikte iki komşu ülkenin ilişkilerinin normalleşebilmesi için gerekli birçok adımların atılması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.943
Atıf : 45.084
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini