Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 28
Gelişmekte Olan Bir Ülke Olan Türkiye'de Yabancı Göçmenlere Karşı Negatif Tutumlar
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türk toplumu arasında yabancı göçmenlere karşı takınılan negatif tutumların hangi değişkenlere bağlı olduğunu açıklamaktır. Ulusal ölçekte iki farklı yıla ait data setini analiz etmesi itibarı ile söz konusu çalışma bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Bu özelliği ilede söz konusu çalışma iki farklı yıl karşılaştırılarak Türk toplumundaki göçmenlere karşı takınılan negatif tutum seviyesini karşılaştırma imkânı vermektedir. Avrupa Sosyal Anketi'nin 2002 ve 2008 yıllarında icra edilen versiyonları söz konusu çalışmada data seti olarak kullanılmıştır. Türkiye toplumununun küreselleşme ile yıllara sarı daha fazla etkileşim içerisinde olması nedeniyle 2002 ve 2008 yıllarındaki göçmenlere karşı takınılan tavırlar karşılaştırılmıştır. Bunun yanında global kurumlara olan güven, medya, ekonomi, din, ve politik aidiyet bağımsız değişken olarak kullanılmıştır. OLS regresyon bulguları yıllara sarı değişim, global kurumlara olan güven, televizyon izleme saati, internet kullanımı, milli ekonomiden tatmin ve politik aidiyetin göçmenlere karşı takınılan tavırlarda anlamlı bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Diğer yandan din ile göçmenlere karşı takınılan negatif tutumlar arsında anlamlı bir ilişki gözlenmemiştir. Bunun yanında, coğrafi bölgeler ile ilgili olarak, İstanbul ile karşılıştırıldığında Güney Doğu Anadolu bölgesine mensup katılımcılar arasında istatiksel olarak anlamlı bir fark olmasına rağmen diğer coğrafi bölgelerde aynı anlamlılık gözlenmemiştir. Bu çalışmanın aynı zamanda konu ile ilgili ilk ulusal ölçekte bir çalışma olması nedeniyle gelecekteki çalışmalara temel oluşturacağı değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Negative Attitudes Against Foreign Immigrants In Turkey, A Developing Country
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explain what the negative attitudes against foreign immigrants between the Turkish society are related to. With the reputation of analyzing the data set of two different years on a national scale, the study is a feature of being the first. This feature in the province allows the study to compare the level of negative attitude against immigrants in the Turkish society by comparing two different years. The versions of the European Social Survey implemented in 2002 and 2008 were used as a data set in the study. As a result of the increased interaction between the Turkish society and the globalization, the attitudes against migrants in 2002 and 2008 have been compared. In addition, trust in global institutions, the media, the economy, the religion, and political affiliation have been used as an independent variable. OLS regression findings have shown over the years that yellow change, trust in global institutions, television watching hours, internet use, national economy satisfaction and political membership have a significant impact on immigrant-related attitudes. On the other hand, there is no meaningful relationship between religion and negative attitudes against immigrants. In addition, in relation to the geographical areas, although there was a statistically meaningful difference between participants belonging to the south-eastern Anadolu region when compared to Istanbul, the same meaning was not observed in other geographical areas. This study is also considered to be the basis for future studies as it is the first national-scale study on the subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


2020






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.053
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini