Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 80
 İndirme 23
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Bilgisayar Destekli Eğitime Yönelik Tutumlarının Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Öğretim teknolojisindeki gelişmeler ile birlikte bilgisayarlar; canlandırma, benzeşim gibi görsel ve işitsel materyaller geliştirmek için eğitim ortamlarında kullanılmaya başlanmış ve bunun sonucu olarak da Bilgisayar Destekli Eğitim-Öğretim kavramı ortaya çıkmıştır (Gürbüz ve Birgin, 2008:199). Bilgisayar destekli eğitim, eğitim-öğretim etkinlikleri sırasında eğitimi zenginleştirmek ve kalitesini yükseltmek için öğretmene yardımcı bir araç olarak bilgisayarların kullanılmasıdır. Bir başka deyişle bilgisayarların ders içeriklerini doğrudan sunma, tekrar etme, problem çözme, araştırma yapma gibi etkinliklerle öğretme öğrenme aracı olarak kullanılmasıdır (Kurt, 2009:141). Bu araştırma, sosyal bilgiler öğretmen adaylarının Bilgisayar Destekli Eğitim’e (BDE) ilişkin tutumlarının cinsiyet, bilgisayarı kullanma sıklığı, kişisel olarak bilgisayar sahibi olup olmama ve sınıf düzeyleri gibi bağımsız değişkenler bağlamında incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu Fırat Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim gören 238 öğrenci oluşturmaktadır. Nicel araştırma yöntemlerinden tarama modelinin uygulandığı bu araştırmada veri toplama aracı olarak Arslan (2006) tarafından geliştirilmiş olan Bilgisayar Destekli Eğitime İlişkin Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Sonuçlar SPSS 17 istatistik programı ile değerlendirilmiştir. Veriler analiz edilirken Bağımsız t-Testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda, sosyal bilgiler öğretmen adaylarının Bilgisayar Destekli Eğitim’e (BDE) ilişkin tutumlarıyla cinsiyete göre herhangi bir farklılık görülmezken, bilgisayar kullanma sıklığı, kişisel olarak bilgisayar sahibi olma ve sınıf düzeyleri arasında anlamlı farklılıklar görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Examination In Terms Of Various Variables Of The Attitudes Of Teacher Candidates Social Studies Towards Computer Assisted Training
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The computers along with advancements in instructional technology have been used to develop, animation, simulation audiovisual materials in educational environments. As a result of this the concept of computer assisted training has emerged (Gürbüz and Birgin, 2008:199). Computer assisted training is the use of computers as a tool to help teachers to enrich and improve the quality of education during educational activities. In other words the computers are used as learning and teaching tool with activities such as repeat, problem solving, directly provide the course contents and research ((Kurt, 2009:141). This research, was materialized with the aim to examine the attitudes of teacher candidates social studies towards Computer Assisted Training (CAT), within the context of independent variables like gender, frequency in the use of computers, owner/ not owner of a PC, and their class level. The sample group of the study was composed out of 238 students who continued their study at the Firat University, Faculty of Education, Depaertment of Social Studies. The Attitude scale of Computer Assisted Training, which was developed by Arslan (2006), was used as a data collection tool in this study which applied the survey model as one of the quantitative research methods. The results were evaluated with the SPSS 17 statistical package. The independent t-Test and the one –way analysis of variance (ANOVA) was used while the data were analyzed. Although there was no difference observed in the attitudes of theacher candidates social studies towards Computer Assisted Training (CAT) related with gender, there were significant differences observed in the frequency in the use of computers, owner/ not owner of a PC, and their class level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 47.891
Turkish Studies