Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 196
 İndirme 100
Kentleşme, Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyleri
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Özellikle 1970’li yıllardan itibaren hızlı nüfus artışı ve sanayileşmeye bağlı olarak doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi ve önüne geçilemeyen çevre tahribatları, 1992 Birleşmiş Milletler Rio Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda sürdürülebilir kalkınma kavramını ve önemini her yönüyle ortaya koymuştur. Bu kapsamda 21. Yüzyıla her konuda hazırlıklı girmek ve gelecek nesiller için bugünün imkânlarını göz önüne alan sürdürülebilir kalkınma programlarının hazırlanarak kentlerde uygulanmasını sağlamak amacı ile öncelikle Gündem 21 Eylem Planı hazırlanmış ve sonrasında bu planın yerel uygulamaları için Yerel Gündem 21 Eylem Planları ve Kent Konseyleri oluşturulmuştur. Türkiye’de Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyleri, 1997 yılında uygulanmaya başlanmıştır. Kent konseyleri sayesinde yerel yönetimler, yerel halkın düşünceleri doğrultusunda gerçekleştirdikleri faaliyetler ile halk ve merkezi yönetim arasında bağlantı sağlamaktadır. Aynı zamanda kent konseylerinde vatandaşların isteklerinin göz önüne alınması ve yönetime katılma duygusunun yaşatılması, yönetime ilişkin istendik geri dönüşlere yol açmaktadır. Kent konseylerinin etkin ve verimli çalışılması isteniyorsa mutlak suretle kent konseyleri bünyesinde değişik konularda çalışma / dayanışma gruplarının kurulması, kadın ve gençlik meclislerinin oluşturulması, özel ilgi gruplarının meydana getirilmesi, mahalleler düzeyinde katlımların sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılması ve sivil toplum örgütleri ile işbirliğinin güçlendirilmesi sağlanmalıdır. Çalışmada kent ve kentleşme kavramlarına, Gündem 21 Eylem Planına ve temel özelliklerine, Yerel Gündem 21 uygulamalarının önemine, Kent Konseylerinin durumuna ve yaşanan sıkıntılara değinilmiş, Kent Konseyleri tarafından uygulanabilecek etkinlik örnekleri verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Municipality, Local Agenda 21 and City Council
2013
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

In particular since the 1970s, the unconscious consumption of natural resources and unprecedented environmental damage due to the rapid population growth and industrialization, the 1992 United Nations Conference on Environment and Development in Rio presented the concept and importance of sustainable development in all aspects. In this section 21. To be prepared for the century in all matters and to ensure the implementation in cities by preparing sustainable development programmes taking into account the possibilities of today for future generations, first the Agenda 21 Action Plan was prepared and then the Local Agenda 21 Action Plan and City Councils were created for local implementations of this plan. Local Agenda 21 and City Councils in Turkey began to be implemented in 1997. Through the city councils, local governments provide connections between the activities they carry out in accordance with the opinions of the local people and the public and central administration. At the same time, taking into account the desires of citizens in the city councils and living the feeling of participation in the administration, leads to the desired returns to the administration. If the work of the municipal councils is effective and efficient, the establishment of working/cooperating groups on various subjects within the municipal councils, the establishment of women and youth councils, the establishment of special interest groups, the conduct of work to ensure contributions at neighborhood level and the strengthening of cooperation with civil society organizations should be guaranteed. The study focused on the concepts of urbanization, the Agenda 21 Action Plan and its basic characteristics, the importance of the Local Agenda 21 practices, the state of the City Councils and the difficulties that are undergoing, showed examples of activities that can be implemented by the City Councils.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.943
Atıf : 44.972
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini