Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 101
 İndirme 32
TÜRK EĞİTİM TARİHİ DERSİNİN ÖĞRETİMİNDE JİGSAW TEKNİĞİNİ KULLANILMANIN AKADEMİK BAŞARIYA ETKİSİ
2017
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Eğitim Fakültesi Sınıf öğretmenliği Ana Bilim Dalı son sınıflarında okutulmakta olan Türk Eğitim Tarihi dersinin öğretiminde Jigsaw tekniğinin öğretmen adaylarının akademik başarısına etkisini belirlemek ve işbirlikli öğrenme tekniklerinin bu derslerde uygulanabilirliğini araştırmaktır. Araştırmanın örneklemi, 2016-2017 eğitim - öğretim yılında ikinci dönemde öğrenimlerine devam eden sınıf öğretmenliği son sınıf öğretmen adaylarıdır. Çalışmada veri toplama aracı olarak akademik başarı testi (ABT) kullanılmıştır. Akademik başarı testi soruları YÖK'ün kur programındaki konu başlıkları dikkate alınarak hazırlanmıştır.Hazırlanan Akademik başarı testinin kapsam geçerliğini sağlamak amacıyla soruların ölçülmek istenen amacı ölçecek niteliğe sahip olup olmadığı, yazım kurallarına uygunluğu, anlam ve kapsam açısından uygunluğu, çeldiricilerin soruya uygunluğu , doğru cevabın soruya uygunluğu ve bilimsel açıdan doğruluğu, testin ve soruların teknik özellikleri hakkında Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme uzmanlının görüşleri alınmış,maddelerde gerekli düzeltmeler yapılmıştır.Türk Eğitim Tarihi Başarı Testi(TETBT) Alfa değeri 0.81 olarak bulunmuştur. Araştırmanın modeli, ön test- son test kontrol gruplu yarı deneysel desendir.Deney grubunda jigsaw tekniğinin kullanıldığı jigsaw gruplarıdır JG, n=36). Jigsaw grubunda üniteler işbirlikli yöntem ve jigsaw tekniğine göre işlenmiştir. Kontrol grubuna (KG.n=37) ise müdahale edilmemiş, YÖK'ün kur programına uygun öğretim gerçekleştirilmiştir. Çalışmalar bittikten sonra öğrencilerin akademik başarılarındaki değişimi belirlemek için akademik başarı testi uygulanmıştır. Çalışma sonunda elde edilen bulgular öğretmen adaylarının akademik başarılarında deney grubunun lehine sonuçlara ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

the academic success effect of using jigsaw technique in teaching turkish educational history lesson
2017
Yazar:  
Özet:

the aim of this research is to determine the effect of the teacher jigsaw technique in the teaching of the turkish educational history course, which is read in the latest classes of education school teacher, and to investigate the enforceability of collaborative learning techniques in these courses, the study was applied in the sample of research 20162017, the final class teacher candidates who continue to study in the second period in education, the academic success test abt was used in academic successive success test questions as a data collection tool in the study of the academic success test questions were conducted by considering the subject headers in the program of the academic success tests and the qualifications of the test group were determined to be determined in accordance with the qualifications of the qualifications of the principles of the academic evaluation of the qualifications in accordance with the qualifications in the academic test group

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.774
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi