Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 50
 İndirme 22
Üniversite Personelinin Mobbinge Yönelik Algılarının Bazı Demografik Değişkenler Açısından Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Mobbing (psikolojik şiddet), gerek çalışanın gerekse örgütün verimliliğini önemli derecede tehdit edebilecekbir olgudur. Araştırmanın amacı, uygulama yapılan üniversitede yer alan gerek akademik gerekse idari çalışanların mobbinge yönelik algılarını, çeşitli demografik özellik açısından anlamlı olarak değişip değişmediğini belirledikten sonra işletmelerde var olan mobbing davranışlarının etkisini en aza indirmektir. Araştırmada, basit tesadüfi örnekleme yöntemi ile 305 akademik ve idari personele bizzat ulaşılarak anket uygulanmıştır. Elde edilen veriler, SPSS 22. paket programıyla analiz edilmiştir. Çalışma neticesinde çalışanların mobbing algılamalarının cinsiyet, yaş, ve çalışma süresi (yıl) değişkenleri açısından bir farklılık oluşturmadığı ancak buna karşılık medeni durum, kadro durumu, öğrenim durumu ve çalışma saati (haftalık) değişkenlerinin mobbing algısı açısından anlamlı şekilde farklılaştığı tespit edilmiştir. Sonuç olarak, lisans mezunlarının diğer mezunlara nazaran, haftalık çalışma süresi en yüksek olan bireylerin diğerlerine nazaran, bekâr bireylerin evli bireylere nazaran daha çok psikolojik şiddet mağduru oldukları ve idari personelin de akademik personele nazaran daha fazla psikolojik şiddete maruz kaldıkları anlaşılmıştır. Özetle, bireylerin (çalışanların) huzuru ve örgütün verimliliği açısından sürecin kontrol altına alınmasında kurum yöneticileri ile kurum politikalarının önemi bir kez daha ön plana çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher