Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 98
 İndirme 57
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının “hoşgörü” Kavramına İlişkin Algılarının Metaforlar Aracılığıyla Analizi
2015
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı, sosyal bilgiler öğretmen adaylarının “Hoşgörü” kavramına ilişkin algılarını metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarmaktır. Araştırmada, nitel araştırma desenlerinden biri olan olgu bilim deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma alanını 2014- 2015 eğitim öğretim yılında İzmir’de bir üniversite bünyesinde eğitim gören 78 sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırma verileri yarı yapılandırılmış açık uçlu soru formu aracılığıyla toplanmıştır. Çalışma grubunun hoşgörü kavramına ilişkin sahip oldukları metaforları ortaya çıkarmak amacıyla onların her birinden “Hoşgörü……. gibidir, Çünkü…….”cümlesini tamamlamaları istenmiştir. Bu bağlamda sosyal bilgiler öğretmen adaylarına bu cümlenin yer aldığı bir form verilmiş ve onlardan bu ibareyi kullanarak sadece tekbir metafor üzerinde yoğunlaşarak düşüncelerini dile getirmeleri ve ürettikleri metafor için bir gerekçe sunmaları istenmiştir. Katılımcıların hoşgörüye ilişkin ürettikleri metaforlar ve mantıksal dayanakları araştırmanın temel veri kaynağını oluşturmuştur. Çalışmadan elde edilen verilerin değerlendirilmesinde içerik analizi tekniği kullanılmıştır. İçerik analizinin temel amacı, birbirine benzeyen verileri belirli kavramlar ve temalar çerçevesinde bir araya getirerek doğrudan alıntılarla desteklemektir. Üretilen tüm metaforlar ve gerekçeleri incelenerek ortak özellikleri tespit edilmiş ve bunları temsil edebileceği düşünülen kategoriler oluşturulmuştur. Bulgulara göre sosyal bilgiler öğretmen adayları hoşgörü kavramına ilişkin 44 adet geçerli metafor oluşturmuştur. Oluşturulan bu metaforlar 8 kategori altında toplanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.347
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini