Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 24
TÜRKÇE EĞİTİMİNDE DRAMA YÖNTEMİNİN KULLANILMASI ÜZERİNE BİR KAYNAKÇA DENEMESİ
2014
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Eğitimin birçok alanında olduğu gibi Türkçe eğitimi alanında da yenilikler görülmeye başlanmıştır. Çok kısa süre öncesine kadar Türkçe eğitimi alanında yapılan çalışmalar sınırlıyken bugün alanda pek çok farklı ve etkili araştırmaların yapıldığını görmekteyiz. Türkçe eğitiminin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için yenilikçi ve yapılandırmacı eğitim yaklaşımına uygun yöntemlerin kullanılması gerekir. Alanda kullanılan yeni yaklaşımlardan biri de dramadır. Drama yöntemi, bir duygu veya düşüncenin, hareket, mimik, jest ve sözle anlatılmasıdır. Bir başka deyişle, bir konu ya da durumun canlandırılması, yaşayarak yansıtılması, yaşantıya dönüştürülmesidir. Türkçe öğretiminin amacı anlama ve anlatma becerilerini geliştirmek olduğundan bu becerilerin geliştirilmesi için en uygun yöntemlerden birisi de dramadır. Her alanda olduğu gibi drama alanında da bibliyografyanın önemli bir yeri vardır. Zaman içerisinde; dramaya yeni başlayanlar, bu yöntemi Türkçe dersinde uygulamak isteyenler, bu disiplinin içerisinde yer almak ya da bu disiplinin dilin farklı alanlarında kullanımını araştırmak isteyenler için kaynak bulma sıkıntısı ortaya çıkmıştır. “Türkçe Eğitiminde Drama Yönteminin Kullanılması Üzerine Bir Kaynakça Denemesi” çalışmasıyla bu anlamdaki eksikliğin bir ölçüde giderilmesi amaçlanmıştır. Çalışmadaki bibliyografyalar; kitap, tez, makale, bildiri olmak üzere dört temel başlık altında, yazarların soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanmıştır. Çalışmaya 2012 yılına kadar olan eserler dâhil edilmiş, çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi kullanılmıştır. Kaynak eserler tarih sıralamasına göre düzenlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.221
International Journal of Languages Education and Teaching