User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 77
 Downloands 32
YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE HAREKETLİ RESİMLERLE A1 DÜZEYİNDE EYLEM ÖĞRETİMİ
2018
Journal:  
International Journal of Language Academy
Author:  
Abstract:

Yabancı dil öğretiminde ve yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde öğrenicilerin söz varlığı kritik bir konumda bulunmaktadır. Öğrenicilerin söz varlığını genişletmek amacıyla sözcük öğretimi için çeşitli yöntem ve teknikler uygulanmaktadır. Farklı sözcük türleri için farklı öğretim uygulamaları yapılabilir ve yapılmaktadır. Elbette, temel olarak hedeflenen, öğrenicilerin dili edinmesi ve gelişimini sürdürmesidir. Bu çalışmada, teknolojinin gelişimiyle birlikte ortaya çıkan ve bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi araçlarda kullanılabilen hareketli resimlerin (GIF) yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde kullanımına dair öneri yapılmıştır. Bu öneri, temel düzey Türkçe öğrenicileri için yapılacak eylem öğretimi uygulamalarına yöneliktir. İlgili malzemenin yapı olarak eylem öğretimine uygun olduğu düşünülmektedir. Söz konusu uygunluk, eylemlerin akılda kalıcılığına katkı, öğretim etkinlikleri sırasında pratik bir teknik uygulama olanağı ve iyi zaman kullanımı kapsamındadır. Hareketli resimlerin seçimi de eylemlerin aktarılmasındaki zorlukla ilişkilidir. İlgili malzemenin öncelikli olarak temel düzey açısından daha işlevsel olduğu düşünülmektedir. Çünkü temel düzey öğrenicilerinin ileriki düzeylere göre somutlaştırmaya daha fazla gereksinimi bulunmaktadır. Bu bağlamda, hareketli resimlerin yapısı, özellikleri ve olası ders uygulamalarında yararlanılabilecek işlevleri ile farklı kişilerin bu hareketli resim/animasyonları kullanımından söz edilmiştir. Önerilen teknik doğrultusunda, öğretim uygulamalarında kullanılan malzemelerin çeşitliliği açısından artış olacağı düşünülmektedir. Bu tekniğin, özellikle bugün orta yaşın altındaki yaşlarda olan öğrenicilerin aşina oldukları malzeme ile kendilerini öğretim/öğrenim sürecinde konforlu hissetmesi için bir yol olması beklenmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




International Journal of Language Academy

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.247
Cite : 1.602
International Journal of Language Academy