Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 169
 İndirme 50
Financial Deregulation and Economic Growth In Nigeria: Evidence From Error Correction Model
2018
Dergi:  
Romanian Economic Journal
Yazar:  
Özet:

This paper examines the effect of financial deregulation on economic growth in Nigeria using annual data from 1986 to 2016. An index was used to capture financial deregulation. The index was generated using Principal Component Analysis from six variables namely: bank denationalisation, restructuring and interest rate liberalisation, prudential regulation, directed credit abolition, free entry into banking and capital market liberalisation. Johansen Cointegration test and Error Correction Model (ECM) were used to analyze the effect financial deregulation on economic growth. The result shows that there is long run relationship between financial deregulation and economic growth. Furthermore, the result reveals that financial deregulation has positive effect on economic growth both in the short run and long run, but the effect is not significant in the short run. The error correction term shows that the model corrects its short run disequilibrium by 35% annually.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Romanian Economic Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 527
Atıf : 330
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini