Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 129
 İndirme 48
Üniversite Öğrencilerinin Yaşam Doyumu Üzerinde Etkisi Olan Sosyo-demografik Etmenlerin Belirlenmesi: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Uygulama
2019
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin genel yaşam doyumu düzeylerinin cinsiyet, kalınan yer, ekonomik durum, fakülte, iş kaygısı, sosyal çevre ve sosyal etkinlik değişkenlerine göre incelenmesidir. Araştırmanın örneklemi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde farklı fakülte ve bölümlerde öğrenim gören 775 öğrenciden oluşmaktadır. Öğrencilerden, Kişisel Bilgi Formu ve Yaşam Doyumu Ölçeği ile toplanılan verilerin analizlerinden elde edilen sonuçlar, üniversite öğrencilerinin yaşam doyumunun iş kaygısı, eğitim beklentisi, sosyal çevre, Tekirdağ’da yaşıyor olma, sosyal etkinliklere katılma sıklığı ve kalınan yer değişkenleriyle ilişkili olduğunu göstermektedir. Yaşam doyumunu yordamaya ilişkin ele alınan değişkenler toplam varyansın %14’ünü açıklamaktadır. Bu bulgular doğrultusunda öğrencilerin yaşam doyumunu arttırmaya yönelik, sosyal etkinliklerin çoğaltılması, iş alternatifleriyle ilgili seminerlerin düzenlenmesi, psikolojik destek birimlerinin oluşturulması ve öğrencileri bilinçlendirme eğitimlerinin yapılması ile ilgili önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Identification Of Socio-demographic Factors That Influence University Students’ Life Expectancy: A Application On Tekirdag Namik Kemal University Students
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the overall level of satisfaction of university students according to the variables of gender, place of residence, economic situation, faculty, occupational anxiety, social environment and social activity. The sample of the study consists of 775 students studying in different faculties and departments at Tekirdağ Namık Kemal University. The results obtained from the analysis of the data collected by students, the Personal Information Form and the Life Satisfaction Scale show that the student's life satisfaction is related to employment concern, education expectancy, social environment, living in Tekirdağ, the frequency of participation in social activities and the remaining place variables. The life-satisfaction process-related variables describe 14% of the total variance. According to these findings, there have been recommendations for increasing the satisfaction of students’ lives, multiplying social activities, organizing seminars on business alternatives, creating psychological support units and conducting students’ awareness training.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Socio-demographic Factors On University Students’ Life Satisfaction: Namik Kemal University Sample
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to analyse general life satisfaction levels of university students depending on their place of accomodation, economic status, faculty, employment concern, social environment and social activity.  The sample is 775 students from different faculties and vocational schools of Namık Kemal University which is a state university located in Tekirdag. Life Satisfaction Scale and Socio-Demographic Information Form was used for collecting data. The results have shown that the life satisfaction of Namık Kemal University students have a significance relation with employment concern, expectations related to education, social environment, living in Tekirdag, frequency of taking part in social activities and place of accomodation. The variables predicting life satisfaction explains %14 of the total variance. It can be concluded that organizing more social activities, organizing seminars related to job hunting, and building psychological consulting offices would be of help in contributing to the life satisfaction of university students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.189
Atıf : 4.749
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini