Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 69
 İndirme 30
Osmanlı Ziraat Dergilerinden Bir Örnek: Ekinci
2017
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Newspapers in the Ottoman Empire emerged in the 19th century under the supervision of the state as a part of the modernisation enterprises. Following the publication of official Takvim-i Vakayi (Calendar of Events) in 1831 by Sultan Mahmud II, aiming to promulgate his reform policy, journals gradually increased in popularity. Since the economy was based on agriculture, Ottoman bureaucrats envisaged to increase the technical knowledge of the populace in order to improve agricultural production. Thus, both bureaucrats and agricultural experts embarked on publishing agricultural journals for the farmers. The publication of agricultural magazines was conceived as a media for the instruction of farmers in modern agricultural methods. The first agricultural magazine, Vasıta-ı Servet (Means for Wealth) was published in 1880. After this first attempt, other agricultural journals were successively published both by public institutions and private entrepreneurs. In this study, the short-lived journal Ekinci (The Cultivator), which appeared in the years 1913-14, will be introduced with a list of contents of its 15 issues.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 505
Atıf : 1.002
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini