Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 104
 İndirme 51
 Sesli Dinleme 1
Examination Of Problematic Internet Use In Information Technology Department Students In Terms Of Different Variables (malatya Sample)
2019
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın öncelikli amacı, örneklem bulgularından yola çıkarak Malatya’da mesleki ortaöğretim kurumlarındaki bilişim teknolojileri alanındaki öğrencilerin problemli internet kullanım düzeyini betimlemektir. Çalışmada genel tarama yöntemi benimsenmiştir. Veri toplama aracı olarak İnternette bilişsel durum ölçeği ve demografik bilgi formunu içeren anketten yararlanılmıştır. Çalışmanın evreni, Malatya'daki mesleki ve ortaöğretim seviyesindeki tüm bilgi teknolojisi öğrencilerinden (N = 482) oluşmaktadır. Veri analiz aracı olarak 36 maddelik yedili likert tipindeki İnternette Bilişsel Durum Ölçeği ve araştırmacıların geliştirmiş olduğu demografik form kullanılmıştır. Ölçeğin Cronbach alfa (a) iç tutarlık katsayısı 0.91 olarak bulunmuştur. Bu çalışmada evrende seçilen 312 gönüllü öğrenci araştırılmış ve anketi doğru doldurduğu anlaşılan 310 kişinin verileri analize dahil edilmiştir. Ankete katılan 310 kişiden 131'inin (% 42,2) problemli internet kullanıcısı olduğu tespit edildi. Bu oran çalışma grubunu oluşturan çok sayıda öğrencinin problemli internet kullanıcısı olduğunu göstermektedir.  Tüm grubun verilerine ve problemli internet kullanıcısı olarak tespit edilen gruptan elde edilen verilere ayrı ayrı t-testi ve one-way ANOVA uygulanmıştır. Elde edilen verilere göre internet kullanımına cinsiyet, yaş, sosyal ağa kayıtlı olma, meslek alanına yönelik tutum, evde interneti olma gibi farklı değişkenlerin etkisinin olup olmadığı araştırılmıştır.  Yapılan analizler sonucunda günlük internet kullanım süresi ve problemli internet kullanımı arasında ilişki bulunmazken;  sosyal ağ ve problemli internet kullanımı arasında her iki grupta da anlamlı bir ilişki belirlenmiştir. Cinsiyetin problemli internet kullanımına katkısı olmadığı sonucuna varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 844
Atıf : 6.548
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini