Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 124
 İndirme 43
İngiltere Monarşisinin Siyasi Propaganda Aracı Olarak Rönesans İngiliz Tiyatrosu
2017
Dergi:  
Current Research in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

16. yüzyılda İngiltere’de meydana gelen sosyo-kültürel, dini ve siyasi değişimlerden etkilenen İngiliz Tiyatrosu Kraliçe I. Elizabeth’in 1558 yılında tahta çıkmasıyla beraber orta çağa özgü özelliklerini terk etmeye başlamıştır. Ülkeye hakim olan Protestanlığın da etkisiyle birlikte, kilise tarafından sahnelenen dini içerikli oyunlar gözden düşmeye başlamıştır. Bunun yerine, oyun şirketleri tarafından yazılan her türlü klasik, komedi, trajedi ve tarihi oyunların sahnelendiği büyük tiyatro binaları kurulmuş ve tüm zamanlarınönemli tiyatrolarından birisi ortaya çıkmıştır. Kurulan bu büyük tiyatro binaları, sadece eğlence amacıyla değil, aynı zamanda Kraliçe Elizabeth’in siyasi propagandasını yapmak amacıyla da kullanılmıştır. Döneminetkili kitle iletişim aracı olan tiyatroyu denetlemek için Kraliçe’ye bağlı olarak görev yapan Eğlence İşleri Sorumlusu (the Master of the Revels) oyun şirketlerine lisans verme ve oyunları sansürleme görevlerini yürütmüştür. Bu çalışmada, Rönesans İngiliz Tiyatrosu’nun genel özellikleri anlatılmış ve Kraliçe I. Elizabeth’in siyasi propaganda aracı olarak tiyatroyu nasıl kullandığı araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Current Research in Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 116
Atıf : 219
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini