Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 147
 İndirme 57
“pestel Analizi” ile Türkiye-almanya Ekonomik İlişkilerinin İncelenmesi
2016
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri PESTEL Analizi ile irdelemektir. Çalışmada ikincil veriler (1924-2015) kullanılmıştır. PESTEL Analizinden elde edilen bazı sonuçlar şu şekilde özetlenebilir. Almanya bir taraftan gelecekte enerji darboğazı çekmemek için enerji koridorunda bulunan Türkiye ile ilişkileri olumlu yönde tutmaya çalışırken; diğer yandan Türkiye’nin AB’ye üyeliğine mesafeli durmaktadır. 1954-2015/Ağustos döneminde Türkiye’ye yatırım yapan toplam 45270 yabancı firmanın %13,96’sı Almanya’ya aittir. Türkiye’ye yatırım yapan Alman firma sayısı son altı yılda %60 civarında artmıştır. Ocak-Ağustos 2015 döneminde Türkiye’ye yapılan 8953 milyon ABD dolar yabancı yatırımın 220 milyon ABD doları Almanya tarafından gerçekleştirilmiştir. Alman turistlerin %15-20’sinin turizm destinasyonu olarak Türkiye’yi tercih etmesi iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine katkı sağlamaktadır. 1960’lı yıllarda Türkiye’den Almanya’ya işçi olarak giden Türklerin Almanya’da kurdukları KOBİ’ler Türkiye-Almanya ticari ilişkilerinin gelişmesinde katalizör görevi yapmaktadır. Türkiye 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılına kadar ihracatını 500 milyar ABD dolara, toplam ticaret hacmini ise 1 trilyon ABD dolara çıkarmayı hedefliyorsa Almanya’nın dışında yeni pazarlara gereksinim vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 4.070
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini