Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 36
Üniversite Seçimini Etkileyen Faktörler: Üniversite 1. Sınıf Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2018
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma öğrencilerin üniversite tercih dönemlerinde seçimlerini etkileyen faktörleri araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma verileri, bu çalışma kapsamında araştırmacılar tarafından geliştirilen ölçeğin, Türkiye’nin kuzey-batısında yer alan iki farklı devlet üniversitesinde 1. sınıfta öğrenim görmekte olan 630 öğrenciye uygulanması ile elde edilmiştir. Bu çalışmada nicel araştırma yöntemlerinden betimsel tarama modeli kullanılmıştır.  Araştırmada kullanılan “Üniversite Tercihlerini Etkileyen Faktörler Ölçeği”ne ilişkin yapılan açımlayıcı faktör analizi sonuçlarına göre ölçeğin altı alt-boyuttan oluştuğu ve toplam varyansın % 59.58’ini açıkladığı belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, öğrencilerin üniversite tercihlerini etkileyenönemli faktörlerin “gelecek kariyer beklentileri” ve “üniversitelerin eğitim kalitesi ve popülerliği” olduğu ortaya çıkmıştır. Öte yandan “şehrin tanıdık olması ve şehirde tanıdıkların olması” altboyutunun üniversite tercihlerindeaz etkili altboyut olduğu sonucunda ulaşılmıştır. Ayrıca, sosyo-ekonomik açıdan ‘düşük’ grupta olan öğrencilerin “üniversitelerin eğitim kalitesi ve popülerliği”ne diğer öğrencilerden daha az önem verdiği görülmüştür. Son olarak, önemli olduğu düşünülen bir diğer sonuç ise; öğrencilerin üniversite giriş sınavı puanları arttıkça, üniversite tercihlerinde etkili olan özellikleri daha az önemsemeleri olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.556
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini