Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 33
 Görüntüleme 91
 İndirme 19
OKUMA VE ANLAMAYI ETKİLEYEN STRATEJİLER
2010
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan yaşam boyu öğrenir. Öğrenmelerinin büyük bir kısmını okumaanlama yoluyla gerçekleştirir. Bireylerin okuma-anlama becerilerini kullanmadüzeyleri bireyden bireye farklılık gösterir. Okuma-anlama becerisini iyi kullanan bireylerde öğrenme düzeyi oldukça yüksektir. Bu durum bireyin okul başarısına doğrudan etki eder. Doğal olarak okuma-anlama becerisini etkin kullanma ilköğretimden yüksek öğretime kadar bireyin gelecekteki başarısını belirlemektedir. Bu nedenle bireyin okuma-anlama becerisini tek başına geliştirmesi,bireyin kendi kendine gerçekleştirebileceği bir süreç olarak tesadüfe bırakılamaz. Bireyde okuma-anlama gücünü artırmak için, bireyin okuma-anlama sürecinde gereksinim duyduğu stratejileri (yönelme, alma, kaydetme, hatırlama veanlamlandırma) etkili kullanabilecek konuma getirilmesi gerekir.Öğrenme sürecinde bireyin bilişsel stili ile öğrenme stratejilerini uyumlu kullanması, onun algılama, ayırt etme ve anlama sürecini kolaylaştırmaktadır. Bu çalışmada okuma ve anlamayı kalıcı kılmaya yardımcı olan metin yapısı ve okuma-anlama stratejileri üzerinde durularak, bu stratejilerin öğretimindeizlenecek aşamalara yer verilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.178
Milli Eğitim Dergisi